Spin i dalje unapređuje procese uvođenjem mobilnih rješenja. Ovaj puta je to mobilna evidencija kontrole kvalitete proizvoda u laboratoriju.
Kontrola kvalitete proizvoda i sirovina u prehrambenoj industriji razapet je između dva sasvim suprotna zahtjeva

• Ograničeni rokovi trajanja i sve veći pritisak na promptnu isporuku u zadanim rokovima traži da kontrola svoj dio posla obavi u najkraćem mogućem vremenskom roku.
• Kontrola je u najvećoj mjeri odgovorna za kvalitetu, a time i za image i tržišnu poziciju tvrtke. Gubici u slučaju incidenta zbog namirnice loše kvalitete znaju biti nemjerljivi!

Zbog navedenih razloga Spin je ponudio aplikaciju koja će omogućiti brzu evidenciju rezultata kontrole kvalitete putem mobilnih uređaja, čime se značajno smanjuje vrijeme koje je potrebno da se za gotov proizvod dovrši ocjena kvalitete, ali ne na račun kvalitete obavljene kontrole.

Proces kontrole je bitno pojednostavljen jedinstvenim bar kod označavanjem uzoraka, koji dolaze u kontrolu, te se skeniranjem uvode u proceduru kontrole.
Intuitivno upravljanje mobilnom aplikacijom daje mogućnost jednostavnog sortiranja kontrola, brzog on line unosa za vrijeme same kontrole, pregleda unesenih podataka i na koncu zaključivanja rezultata analize.

Postupak osim što ubrzava cijeli proces, znatno umanjuje mogućnost pogreške. Elektronska komunikacija između proizvodnje, skladišta i kontrole kvalitete sasvim je izbacila papir iz procesa.

Nastavljamo vlastiti životni stav čuvanja prirode!