Od ove jeseni u ponudu Jupiter Software modula uključen je i modul za integralnu podršku u ratarskoj proizvodnji grožđa i podršku svih tehnoloških i ekonomskih procesa u proizvodnji vina. Prva implementacija modula napravljena je u sustavu VUPIK Vukovar iz sastavnice Agrokora.
Ove godine Vupik je započeo novi ciklus proizvodnje vina uz informatičku podršku novim Jupiter Software modulima za vinogradarstvo i podrumarstvo.
Uz praćenje proizvodnje grožđa, koje je kroz sve vrste biljne proizvodnje već od ranije podržava Jupiter Software, od ove godine su sve faze proizvodnje vina podržane odgovarajućim modulima.
Trenutno je u tijeku berba, koja je automatizirana Jupiter Software modulima za prijem grožđa, kontrolu kvalitete i izračun otkupne cijene na temelju obračunskih parametara. U svakom trenutku su dostupni podaci o trenutno prikupljenim količinama, sortama, dobavljačima, vinogradarskim tablama i parametrima kvalitete - prosječnom postotku šećera i kiselina.
U proizvodnom procesu, tijekom fermentacije, informatički su podržani svi enološki postupci: pretakanje, filtriranje, dodavanje enoloških aditiva, te se svakodnevno evidentiraju laboratorijske analize. Informacijski sustav podruma omogućava praćenje sljedivosti od table, dobavljača, bačve do finalnog proizvoda napunjenog u bocu.