Ovaj vikend se u Belom Manastiru održava KuleDayz konferencija, najbolja IT konferencija u Hrvatskoj bez konkurencije. Koncepcija eventa je malo pomaknuta u odnosu na ono što uobičajeno dobijate na IT konferencijama, poćev od organizatora (http://www.mscommunity.hr/), mjesta radnje, visokog tehnoloskog nivoa predavanja (na tehnološkim predavanjima, naravno

Agenda konferencije se nalazi na http://www.kulendayz.com/agenda/. Predavanja su poslagana u 6 1 slijedova, predavači su bez izuzetka stručni i zanimljivi. Primjerice, na DB slijedu predaje osam SQL Server MVP-jeva, iz Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a ni ostatak programa u drugim trackovima nije puno drugačiji. Novina ove godine su predkonferencijski seminari u petak, jedan posvećen MS Projectu, a drugi SQL Server novostima u verziji 2012.

Uloga Spina u organizaciji i održavanju ove konferencije je čak i veća nego prošlih godina, ne samo kao sponzora. Uz Ivana, koji se ponovo pojavljuje kao predavač u PM tracku (i to ne po protekciji, nego kao jedan od najbolje prihvaćenih predavača prethodnih godina, da ne bude zabune), te moje malenkosti, predavača na preconu i na DB tracku (ovo je naravno protekcija), suorganizatora još od prve konferencije prije 4 godine i vlasnika DB tracka, tu je ove godine vrlo ozbiljno i Nenad, kao suorganizator i vlasnik PM tracka (ove godine je uspio izbjeći predavački angažman).

Ako vas je ovo zainteresiralo, sudjelovati na konferenciji možete na nekoliko načina. Prvo, kao članovi communityja, možete se naprosto pojaviti u subotu, odslušati predavanja, družiti se s kolegicama i kolegama, popiti koje pivo i na večeru doma. To ne košta ništa, uvjet je da se, ako već niste, učlanite u community na http://www.mscommunity.hr/Login/Register (također ne košta ništa). Drugo, možete platiti sami ili naći nekog da vam plati 350 kn kotizacije; to, pored ovog bespla dijela, pokriva i ručak u subotu, dernek u subotu navečer, te off aktivnosi i ručak u nedjelju. Treće, možete platiti sami ili naći nekog da vam plati 750 kn kotizacije; za to još dobijete i pravo sudjelovanja ne precon seminaru po vlastitom izboru u petak, te ručak u petak.

Konferencija je tu, u blizini. Košta ništa ili malo pa ništa. Predavači su probrani znalci. Na programu ćete sigurno pronaći barem nekoliko predavanja koja biste željeli poslušati; dodatno, preporučio bih barem nekima od vas i precon seminar koji u petak drže oni skromni i pristojni naši mladici, Čulo i Vitner. Ne želim ovime reći da paralelni seminar ne vrijedi :).

Čak je i vremenska prognoza na nasoj strani!
Dakle, nemate opravdanja ne pojaviti se na KulenDayzima!

Lp,

Dean