Prema IDC analizi tržišta poslovnih IT rješenja za 2011. godinu, Spin Informatica je četvrti najveći isporučitelj EAS (ERP) rješenja u RH. U usporedbi sa 2010. godinom, Spin je ostvario skok za šest mjesta na rang listi isporučitelja IT poslovnih rješenja.

IDC (International Data Corporation) je vodeća svjetska market intelligence i savjetodavna tvrtka u industriji informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija, orijentirana je na analize, trendove i prognoze na području hardvera, softvera i IT usluga.
Istraživanje i predviđanje kretanja na pojedinim tržištima poslovnog softvera (EAS - Enterprise Application Suite) IDC provodi sustavno unazad četiri desetljeća, te obuhvaća sve najveće proizvođače i isporučitelje poslovnih rješenja u čak 97 zemalja svijeta.
Istraživanjem obuhvaća analizu različitih parametara poslovanja isporučitelja ERP rješenja od obima proizvodnje, isporuka licenci, novih instalacija, prihoda od održavanja isporučenog softvera, strukture vertikalnih rješenja i drugih pokazatelja.

Spin Informatica od strane IDC redovno je uključena u istraživanja stanja trendova na tržištu poslovnih aplikacija, te se u navedenim istraživanjima redovito pozicionira među prvih 15 najvećih dobavljača.

Unatoč krizi, tržište poslovnih aplikacija u prošlog godini raslo je 3,8% u odnosu na 2010 i vrijedi više od 38 miliona USD. Na tom tržištu Spin informatica je četvrti najveći igrač s tržišnim udjelom od 4,8%. U odnosu na 2010. Spin Informatica je napredovala 6 mjesta na rang listi ERP isporučitelja. SAP i Microsoft su i dalje na vodećim pozicijama, a slijede ih tvrtke IN2 grupa (7.9%) , Spin Informatica (4,8%) i PIS d.o.o (4.5%).

Tijekom 2011.godine, Spin Informatica je realizirala niz velikih projekata implementacije Jupiter Software rješenja od kojih su najznačajniji: PIK Vinkovci i Vupik u sastavnici Agrokora, Termes grupa i Tvornica šećera Osijek, Zagrebačka pivovara Distribucija i TIA Rijeka, PPK Valpovo, PP Orahovica i Osječka pivovara.

Trenutno u Hrvatskoj 180 tvrtki upravlja svojim poslovanjem pomoću Jupiter Software rješenja. 33 tvrtke nalaze se listi Top 500 najvećih u Hrvatskoj. U domeni primarne poljoprivredne proizvodnje prvih 6 tvrtki najvećih sustava koristi Jupiter Software rješenja za poljoprivredu, što je rezultiralo time da je 38% uroda pšenice 2011 otkupljeno, obračunato i uskladišteno Jupiter Software modulima.