27.pro

Privodeći kraju staru 2006. godinu, vrijeme je da si poželimo nešto lijepo za 2007. godinu....

U ovo blagdansko vrijeme kada uzimamo kratak predah od svakodnevnih aktivnosti, dobro je preispitati temeljne vrijednosti našeg djelovanja. Dobro je obnoviti sjećanja na iskonsku dobrotu, istinoljubivost i čežnju za ljepotom, darove koje smo dobili dolaskom na ovaj svijet. Prolaskom kroz isti taj svijet trebali bi sačuvati ili pojačati sjaj dobivenih darova.

Želimo svim našim partnerima, prijateljima i suradnicima da njihovi darovi dobrote, istine i ljepote sjaje danas više nego jučer, sutra više nego danas.

2.stu

Tehnologija, poduzetništvo i inovacije u razvoju konkurentnosti, 27. listopada 2006. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku govorili su: Goran Radman, Slavica Singer, Draško Tomić (HP), Dražen Oreščanin (Poslovna inteligencija) i Ivan Matejašić. Detalji...

U radu konferencije sudjelovalo je 70 predstavnika gospodarstva, znanosti i drugih institucija. Prema ocjeni sudionika i medija Konferencija je dobro osvijetlila probleme i značaj tehnologije, inovacija i poduzetništva u razvoju konkurentnosti našeg gospodarstva i društva.

16.lis

Podjela ECDL certifikata (putovnice) za polaznike završene edukacije i uspiješno položene module ECDL programa biti će 08.studenog 2006. u prostorijama Spin-a, točno u 15h!

Upravo je MORH prepoznao važnost European Computer Driving Licence (ECDL) - računalnu diplomu koja je međunarodno priznata kvalifikacija i predstavlja standard za provjeru i dokazivanje osposobljenosti za rad na osobnom računalu. Preporučamo:
• Zaposlenicima svih profesija, na svim razinama hijerarhijske ljestvice
• Nezaposlenima koji žele upotpuniti svoje znanje i olakšati traženje posla
• Učenicima i studentima koji započinju graditi svoju profesionalnu karijeru.
Algebra i Spin u suradnji vaši su partneri za uspjeh!

7.lis

Nakon 37 godina održavanja sajma informatičke tehnologije, 38. INFO je definitivno otkazan. To ukazuje na 3 velike promjene u ITC sektoru Hrvatske:

1. ITC tržište u Hrvatskoj više ne postoji - karte su podjeljene i preživjeli u ITC sektoru se više nemaju oko čega natjecati. Veliki poslovi se djele po poznatoj metodologiji, najveći investitori i izvođači su poznati i mogu se nabrojati na prste jedne ruke, a mali ionako žive u iuziji tehnološke avangarde. Kome je sajam onda potreban?
2. IT industrija u cijelom svijetu doživljava preobražaj - iz razvojnog sektora seli se u domenu potrošnje. Stoga nije nužno dolaziti na sajmove vidjeti novitete, svratite do prvog hipermarketa tamo se nalazi gotovo sve što ITC može ponuditi. Barem tako misli prosječni građanin. Naravno, Internet je pobjedio.
3. U Hrvatskoj nema interesa i potrebe za IT - to nikome ne donosi prednost - to bolje rade automobili.

22.ruj

04.listopada u 19.00 sati započinje čak 10 generacija Računalnog PROGRAMERA. Prijavite se već danas jer su ostala još samo -3 slobodna mjesta!

Računalno programiranje u Visual Basicu.NET upisuje se u radnu knjižicu uz provedbu Microsoft Certified Trainera u organizaciji jedinog Autoriziranog Microsoft Training Centar - Spin Studio!

11.ruj

Dinamičan posao koji povezuje tehnologiju, poslovanje i ljudske potencijale. Izazov: posao zahtjeva visok stupanj IQ i EQ!

Uvjeti: VSS bez obzira na radno iskustvo. Analitičke sposobnosti. Prezentacijske vještine. Komunikacijske vještine. Poznavanje MS Windows i Office alata. Znanje engleskog jezika. B vozačka kategorija. Prednost poznavanje SQL jezika. Zamolbe i CV slati na ovaj e-mail do 24. rujna 2006.

4.ruj

Zašto je "Macromedia web dizajner" vaš odabir obrazovanja? - ovo je jedini licencirani Macromedia obrazovni program u Osijeku - uz upis u radnu knjižicu dobivate i Macromedia međunarodni certifikat! - na području OBŽ, jedino u Spin Studiju možete pohađati edukaciju koju vode certificirani Macromedia predavači. Slobodno nas kontaktirajte!

1.ruj

Redovno godišnje izvješće bavi se analizom stanja i prognozom kretanja tržišta poslovnih aplikacija na Hrvatskom tržištu u 2005. godini. Uz strane igrače na hrvatskom tžištu (SAP, Oracle, MBS) obrađeni su i najveći domaći proizvođaći EAS aplikacija. Spin je u 2005. godini uvršten u listu najozbiljnijih domaćih proizvođaća i isporučitelja EAS sustava.

IDC je vodeća istraživačka i konzultantska kuća u domeni IT tržišta. Tržište centralne i istočne Europe sistematski istražuju i prate već 15 godina. Njihove analize i procjene tržišnih kretanja glavni su oslonac svim analitičarima i donositeljima odluka u i oko IT sektora.

25.kol

Upisi su u tijeku za sve programe osposobljavanja i usavršavanja kojim polaznici završetkom školovanja ostvaruju upise u radnu knjižicu! Još danas ima mjesta - Izdvajamo WEB DIZAJN - počinje 11.rujna i GRAFIČKI dizajn - 25.rujna ,te Računalni PROGRAMER - 25.rujna

8.kol

Vanja Hornjak položio je sve zahtjevne ispite i stekao certifikat MCSA – Microsoft Certified Systems Administrator on Microsoft Windows Server 2003.

U nastojanju da našim klijentima pružimo što kvalitetniju uslugu sistem integracije i održavanja složene IT infrastrukture, certificirali smo još jednog stručnjaka za Microsoft System administraciju. Time smo povećali broj Microsoft certificiranih stručnjaka na ukupno 8, čime efikasno pokrivamo široku gamu Microsoft servera i alata za izgradnju poslovnih informacijskih sustava.

10.srp

Microsoft je u svoj portfolio studija slučajeva uvrstio i uspješno Spinovo rješenje u tvrtki Ireks Aroma Zagreb koje integrira Microsoft tehnologije s Jupiter Software-om. Pročitajte Microsoft Case Study....

Microsoftov pregled uspješnih slučajeva implementacije obuhvaća primjere kako Microsoft tehnologija i rješenja zasnovana na Microsoft produktima mogu pomoći u unapređenju poslovanja.

Ireks Aroma je zanimljiv slučaj koji integrira široku paletu Microsoft servera sa Jupiter Software poslovnim rješenjem, koje je proizvod Spin Informatice.

10.srp

Od jeseni i u Spin Studiju možete slušati specijalsitička predavanja na temu Microsoft SQL Server-a po Microsoft edukacijskoj metodologiji (MOC). Vaš interes i pitanja slobodno prosljedite na adresu Spin Studija.

Od jeseni i u Spin Studiju možete slušati specijalsitička predavanja na temu Microsoft SQL Server-a po Microsoft edukacijskoj metodologiji (MOC). Vaš interres i pitanja slobodno prosljedite na adresu Spin Studija.

10.srp

Spin je implementirao sustav kvalitete po normi ISO 9001:2000 za procese dizajna i razvoja softvera, implementacije IT projekata, održavanje softvera i proces IT edukacije.

Švicarska certifikatorska kuća SGS, 07.07.2006. provela je provjeru implementacije ISO sustava kvalitete u procesima Spina i potvrdila ispravnost primjene.

Spin je 6 mjeseci, uz pomoć konzultantske kuće Qualitas d.o.o. Zagreb, radio na definiciji procesa i implementaciji ISO norme u svoje glavne procese - razvoj, implementaciju i održavanje sofvera i proces edukacije.

Uvođenjem ISO 9001 norme Spin želi unaprijediti svoje poslovne proces u interesu svojih klijenta i njihovog ukupnog zadovoljstva kvalitetom IT usluga.

3.srp

Unikom Osijek, najveće regionalno poduzeće za odvoz i zbrinjavanje smeća odlučilo je unaprijediti svoj poslovni informacijski sustav i sustav za obračun i naplatu komunalnih usluga. Izbor je pao na Jupiter Software i Komunalis.

Komunalis je sastavni dio Jupiter Software za kreiranje baze korisnika, definiranje sustava obračuna komunalnih usluga, evidenciju utrošaka, obračun i naplatu usluga. Komunalis je u potpunosti integriran s poslovnim modulima Jupiter Software i u cjelini čine dobru osnovu za unapređenje poslovnih procesa.

Više o Komunalis-u....

26.lip

Tim stvoren iz različitih sektora Spina (uprava, razvoj, prodaja, implementacija) jedrio je od 17. do 24. lipnja u akvatoriju srednjeg i južnog Jadrana na jedrilici Zrinka Bavaria 44.

Na ruti Split, Hvar, Vis, Korčula, Mljet, Brač obišli smo sve poznate i manje poznate lokacije od Palmižane do Šćedra, Uvale luke, Vrboske, Bola......

Uz poznatog skipera I. Mehićića PSY, poznatijeg kao Meho, uspješno su asistirali 'iskusni vukovi' - Pekić, Božo, Ivan a mlade snage Mut, Dario, Dejan, Krešo, Tomislav ni u čemu nisu zaostajali - dapače.... u svemu su bili vrlo dobri.

Uz sve brodske obveze uspješno su obavljani i profesionalni zadaci - koristeći GSM UMTS komunikaciju neprestano smo bili u kontaktu s našim korisnicima i on line supportirali projekte i instalacije.

Izgradnja odnosa povjerenja i razumjevanja unutar tima bila je jedna od misija ovog team bulidinga koja je također u potpunosti ispunjena.

10.lip

Tradicionalno Spinovci se u lipnju okupljaju u Ladimirevcima na kako bi se družili kroz sport i dobru hranu na prelijepim prostorima centra S.I.G.A.L Ladimirevci.

Iako vrijeme nije bilo naklonjeno Spinovcima, dobar duh i snažna volja organizatora, pobjedila je loše vrijeme, hladnoću i opušten provod nije izostao. Zahvaljuemo se i našem prijatelju Ivanu Ilešu koji je dovezao kanue za vožnju KArašicom koje nismo uspjeli konzumirati, ali dobra volja je za svaku pohvalu.

26.svi

Zlatnu kunu u kategoriji velikih tvrtki - godišnje priznanje za razvoj poslovanja koje dodjeljuje HGK - došla je u ruke Mirka Ervačića direktora PZ Osatina Semeljci. PZ Osatina svoje poslovanje prati i unapređuje Jupiter Software tehnologijom od 2004. godine.

PZ Osatina Semeljci u svom poslovnom sustavu objedinjava od ratarske proizvodnje, stočarske proizvodnje, proizvodnje mlijeka, tvornice stočne hrane do proizvodnje sirkove metle i veterninarskih usluga. Svi poslovni segmenti obuhvaćeni su Jupiter Software-om i integrirani u jedinstveni informativni prostor u realnom vremenu.

Radujemo se poslovnom uspjehu naših klijenata i nastojimo dati doprinos njihovom uspjehu!

10.svi

Vodeća medijska kuća u Slavoniji i Baranji , po veličinio 503. tvrtka u Hrvatskoj, odabrala je Jupiter Software kao temeljni ERP software za svoje poslovanje.

Projekt će trajati 6 mjeseci i u tom razdoblju bit će rekonstrurana IT infrastruktura poslovnog sustava, implementirane Microsoft sistemske tehnologije, izvršen prijenos podataka iz postojećeg sustava, obuka korisnika i implementacija ERP modula sa svim specifičnostima u radu ove medijske kuće.

9.svi

Nogometni navijači trebaju obratiti pažnju na trojanski konj koji se širi putem e-mail poruka s malicioznim privitkom.

Nogometni navijači trebaju obratiti pažnju na trojanski konj koji se širi putem e-mail poruka s malicioznim privitkom. U poruci se navodi da je u privitku plan natjecanja za nadolazeće Svjetsko nogometno prvenstvo. Poruka je napisana na njemačkom jeziku, a pokretanjem malicioznog privitka korisnikov se sustav zarazi trojanskim konjem. O navedenom slučaju obavješten je njemački ured za informacijsku sigurnost (BSI) i FBI, jer se čini da je izvor maliciozne e-mail poruke u SAD-u. Približavanjem Svjetskog nogometnog prvenstva očekuje se veći broj malicioznog softvera zbog velike popularnosti ovog sportskog događaja. Prošle godine FIFA je upozorila navijače da se širi phishing poruka za koju se tvrdi da je od FIFA-e. Sigurnosni stručnjaci tvrde da bi nadolazeće prvenstvo moglo zlonamjernim korisnicima poslužiti i za širenje virusa za mobilne uređaje.

3.svi

Nenad Bestvina i Ivan Matejašić postali članovi Project Managament Institut-a i Hrvatskog ogranka iste organizacije.

U nastojanju da postignemo izvrsnost u vođenju projekata odlučili smo postati članovi međunarodne organizacije project managera i u daljnjem postupku certificirati što veći broj naših voditelja projekata za status PMP (Project Manager Professional).
Većina naših voditelja projekata zadovoljava stroge kriterije PMI organizacije, ali bit će potrebno položiti ispite, usvojiti znanja, termine i tehnike kako bi se akumulirano iskustvo i znanje verificiralo i stekao međunarodno priznat certifikat.

13.ožu

OSIMPEX kao 202. i FEROIMPEX kao 327. tvrtka na listi 500 najvećih firmi u Hrvatskoj implementiraju BI, ERP i CRM module Jupiter Software-a!

Implementacija Jupiter Software obuhvatiti će redizajn IT infrastrukture koja će podržavati integralni inforamcijski sustav u realnom vremenu i integrirati sve lokacije poslovanja i sve poslovne operacije. Projekt obuhvaća prijenos podataka iz starog sustava, konceptualnu i operativnu obuku djelatnika za rad, podešavanje parametara i dugoročnu podršku u korištenju i razvoju sustava. Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 180 dana.

16.velj

Slavonska banka d.d. Osijek, članica Hypo grupe, implementira Jupiter Software module za upravljanje ljudskim potencijalom i obračun plaća i drugih isplata.

Tjekom projekta izvršit će se implementacija Micrososft SQL Servera, zahtjevna konsolidacija raspoloživih podataka o ljudskom potencijalu iz heterogenih izvora, implementacija standardnih HRM modula Jupiter Software-a kao i razvoj novih, specifičnih modula za upravljanje ljudskim potencijalom u Slavonskoj banci.

3.velj

Virus, nazvan Nyxem, MyWife, BlackMal i Grew ovisno o proizvođaču antivirusnog softvera, izazvao je dosta straha kod korisnika zbog sposobnosti uništavanja podataka.

Ovaj virus ima ugrađeni mehanizam da svakog trećeg u mjesecu (u trenutku objave ove preporuke, prvi takav datum je 3. veljače), 30 minuta nakon pokretanja računala, pronađe datoteke često upotrebljavanog uredskog alata, Microsoft Officea: .doc, .xls, .mdb, .ppt i .pps; te ih prepiše s besmislenim znakovnim nizom, čime ovi dokumenti postaju nečitljivi i time beskorisni. Virus uništava i Adobe Acrobat .pdf, odnosno komprimirane .zip i .rar arhive, te još neke manje poznate formate datoteka. Uz navedeno, ovaj virus ugrožava i sigurnost samog računala isključujući i brišući sve pronađene antivirusne alate, čime računalo postaje podložnije novim napadima i zarazama. Ipak, nije sve tako crno - dobra vijest glasi da ovaj virus mogu "zaraditi" samo neoprezni i nezaštićeni korisnici. Naime, jedini način da se računalo zarazi ovim virusom jest da korisnik svjesno pokrene zaraženu datoteku primljenu u obliku privitka e-mail poruci ili dobivenu putem dijeljenog diska. Ovaj virus koristi kao isključivo sredstvo propagacije tehniku zvanu "socijalni inženjering" - obmanjivanje korisnika da je riječ o zanimljivom sadržaju (najčešće pornografske prirode) kako bi se korisnika navelo da pokrene zaraženu datoteku. Stoga je često dovoljno, ali i potrebno, biti oprezan pri otvaranju privitaka e-mail poruka s naslovom, primjerice, "My photos!", "Sex video!" ili "Miss Lebanon 2006". Microsoft je na svojim web stranicama ponudio detaljan opis ovog virusa, kao i upute kako ga ukloniti s računala. Neki proizvođači antivirusnog softvera nude i automatizirane alate koji će učiniti isto: Symantec, BitDefender, Sophos, G DATA.

31.sij

Zahvaljujući velikom broju certificiranih profesionalaca, kompetencijama na pojedinim područjima ITC, referencama i ostvarenoj prodaji Spin je i u 2006. godini Microsoft Gold Partner.
Spin je Microsoft Certified Solution Provider neprekinuto od 1997. godine, a od 2003. je u neprekinutom statusu Gold Partnera.

Spin je zahvaljući svojim certificiranim profesionalcima i referencama zadobio komeptencije na području upravljanju podatkovnim sustavima (Data Managament Competency), Upravljanju poslovnim procesima i integraciji (Business Process and Integration Solutions Competency) i izgradnje mrežnih sustava (Networking Infrastructure Solutions Competency).

19.sij

Upisi su u tijeku za sve programe osposobljavanja i usavršavanja kojim polaznici završetkom školovanja ostvaruju upise u radnu knjižicu! Izdvajamo WEB DIZAJN - počinje 08.veljače 2006.

WEB DIZAJN započinje 08.veljače u 19.00 sati. Plan i program nastave je Autorizirani Macromedia Curriculum, sa svim nastavnim cijelinama popraćene originalnom Macromedia literaturom na engleskom jeziku, te prijevodima iste na hrvatski jezik. Kroz program vas vode Macromedia Cerified Professional i Instructor što jamči vrhunsko i tehničko znanje i pedagoške kvalitete. Prijava moguća i na mail

2.sij

Tjekom 1. tjedna 2006. godine informacijski sustav Spina bit će preveden na gigabitnu mrežnu infrastrukturu. Paralelo s prelaskom na GB mrežnu infrastrukturu povećali smo i brzinu stalnog linka na 512 Kb što će ubrzati vašu komunikaciju sa svim stranicama pohranjenim na Spin serverima i e-mail komunikaciju.

Iako je cijela operacija pažljivo planirana mogući su kraći zastoji u komunikaciji s vanjskim svijetom - pristup web stranicama i e-mail komunikacija. Ukoliko iskusite teškoće molimo kontaktirajte na telefon 031 20 30 20.