16.srp

ISO 9001 je međunarodni standard koji utvrđuje zahtjeve za sustavom upravljanja kvalitetom, a organizacije ga koriste da bi pokazale sposobnost dosljednog pružanja proizvoda i usluga koji udovoljavaju zahtjevima kupaca i regulativnim zahtjevima.

Spin redovito sav svoj potencijal ulaže u razvoj poslovanja i Jupiter Software, što potvrđujemo certifikatom ISO norme već 15 godina za redom.

Opseg certifikacije uključuje razvoj programske podrške, implementaciju IT projekata, održavanje i podršku informacijskim sustavima te informatičku edukaciju, a prilikom analize nije utvrđena niti jedna neusklađenost.

Ciljevi unaprjeđenja poslovnih procesa koje provodimo su inovativnost u radu, kontinuirano obrazovanje i usavršavanje te pošten i profesionalan odnos prema kupcima, dobavljačima, djelatnicima i okruženju.

2.srp

Naš developerski tim primarno se bavi unaprjeđenjem glavnog proizvoda Spina, Jupiter Softwarea, a uz to i razvojem web, desktop i mobilnih aplikacija te specifičnih aplikacija po narudžbi naših korisnika.

Tražimo kreativne, komunikativne i odgovorne pojedince s jednom ili više godina radnog iskustva u razvoju softverskih rješenja.
Ako želiš postati dio našeg tima i pridružiti nam se u uredu u centru Osijeka, na linku potraži sve informacije o natječaju i javi nam se na posao@spin.hr.

1.tra

Od 1990. do 2020., od tavana obiteljske kuće do prostora u centru grada, od 4 do 59 kolega i od ideje do rješenja. U trideset godina previše je proživljenih trenutaka da bi svi stali na komad papira, ali neki su koraci ipak bili ključni te nam osigurali mogućnost da danas pišemo ovaj tekst.

S ovom godinom krećemo prema novim obljetnicama, a naših prvih trideset izgledalo je ovako:

1990. Nalazimo se na 35 kvadrata tavana obiteljske kuće s četiri ATARI ST RAČUNALA, PC emulacijom, dBMan razvojnim alatom i puno ideja za razvoj našeg rješenja za privatna trgovačka poduzeća.

1991. Prešli smo na PC 286/386 platformu i razvili prve multi-user poslovne aplikacije na operativnom sustavu QNX i ONCmd bazi. Razvijamo i rješenje koje na HP IIP printeru ispisuje istovremeno tekst i grafiku te ga primjenjujemo u aplikaciji tiskanja osmrtnica. Također otvaramo i prvu informatičku učionicu te počinjemo održavati tečajeve iz područja informatike.

1992. Prelazimo na SCO UNIX platformu i uz pomoć FOXPlus alata razvijamo poslovne aplikacije KONTOR i MERCUR. Spinov tim trenutno se sastoji od sedam osoba.

1993. Ostvareni ugovori s nekoliko većih osječkih tvrtki daju razvojni razmah za SPIN software. Pokrećemo i vlastitu proizvodnju PC računala te otvaramo prvi specijalizirani servis za informatičku opremu. Prvi u regiji započinjemo s edukacijom korištenja Microsoft Windows i Office tehnologija. Također s radom započinje i dječja radionica SUMMER HILL.

1994. Selimo se u veći ured jer nas je sada već 15. SPIN software razvojem modula sve više postaje integrirani poslovni sustav i time mu se otvaraju vrata prema tržištu srednjih i velikih poduzeća. Uz SCO UNIX, Spin se okreće i DOS mrežama, a Lantastic preuzima vodeće mjesto u projektiranju mrežnih sustava.

1995. Spin postaje pravni vlasnik imena i znaka SPIN na području Republike Hrvatske za djelatnosti 9, 41 i 42 prema međunarodnoj Nicanskoj klasifikaciji djelatnosti.

1996. Selimo se u vlastiti prostor u Županijskoj ulici, a ubrzo objavljujemo i vlastitu web stranicu www.spin.hr, prvotno smještenu na serveru HT-a. Iste godine stječemo autorizacije Hewlett Packard, Autodesk, Microsoft, EPSON i Cherry.

1997. Spin postaje Microsoft Certified Solution Provider i sastavni dio MS Developer Networka. Certificiranjem djelatnika postajemo vodeća tvrtka u Windows mrežnim i internet tehnologijama. Također zakupljujemo frame relay Internet link brzine 64 kb i uspostavljamo vlastiti web server, a na tržište lansiramo usluge web hostinga i web dizajna. Istovremeno započinjemo razvoj nove generacije aplikativnog softwarea naziva Jupiter Software temeljenog na Client Server i MS Backoffice tehnologijama.

1998. Proširujemo poslovni prostor i otvaramo dvije učionice za obuku polaznika što Spin Studio pretvara u Centar za informatičko osposobljavanje. Spin sudjeluje na međunarodnom sajmu informatičke tehnologije INFO 98 i započinje s razvojem Internet aplikacija.

1999. Za Europsku uniju razvijamo sustav VENERA – informacijski sustav zavoda za zapošljavanje koji dobiva priznanje njemačkog Saveznog zavoda za rad i sajma INFO 99. Također započinjemo s prodajom i implementacijom poslovnog paketa Jupiter Software, a otvaramo i SPIN web shop koji postiže i do 30 posjeta dnevno. Razvija se i Pluton tehnologija – Internet aplikacija za upravljanje bazama dokumenata.

2000. Spin svoje poslovanje prenosi na Jupiter Software, a Spin web stranica uvrštena je u TOP 50 web stranica Hrvatske. Pluton tehnologija uspješno se implementira kao rješenje problema sudske prakse Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

2001. Za Ministarstvo pravosuđa RH, na Pluton tehnologiji, razvijamo sustav sudske prakse Upravnog suda RH i mreže županijskih sudova. Za istog naručitelja na Microsoft SharePoint tehnologiji razvijamo projekt Baza zakona.

2002. Za potrebe Ministarstva poljoprivrede razvijamo TISUP – tržišni informacijski sustav i WEB sustav Nacionalne veletržnice. Web aplikaciju za otkup žitarica implementiramo u Belje d.d., a u Hrvatskoj gospodarskoj komori prezentiramo Pluton bazu znanja i sustav za upravljanje dokumentima po ISO normi.

2003. Spin po prvi put postaje Microsoft GOLD Certified Partner. Koncem godine Spin zatvara maloprodaju informatičke opreme, ali Spin Centar za tehničku podršku korisnika započinje s radom u proširenom poslovnom prostoru u Županijskoj.

2004. Spin Studio započinje s provođenjem tečaja Business Programmer. U Jupiter Software ugrađujemo princip sljedivosti te ga implementiramo u tvrtku IREKS Aroma iz Zagreba.

2005. Spin studio postaje Ustanova za obrazovanje odraslih i ECDL ispitni centar. U suradnji s Microsoftom i HP-om, održali smo konferenciju na temu IT za bolje poslovanje.

2006. Postajemo članovi PMI organizacije i započinjemo školovanje profesionalnih project managera. Razvijamo i implementiramo aplikaciju Project Tracer za upravljanje projektima. U Spinu je implementirana ISO 9001:2000 norma upravljanja kvalitetom, a Business.hr uvrštava Spin u hrvatske Gazele.

2007. Tijekom 2007. godine razvili smo šest novih aplikacija, a Jupiter Software implementirali u sedam novih tvrtki. Na listi najvećih IT tvrtki Hrvatske zauzeli smo 144. mjesto po prometu, 73. mjesto po dobiti i 54. mjesto po broju zaposlenih. Iste godine započinjemo s intenzivnijom primjerni BI alata te potpisujemo partnerstvo s Panoramom i Poslovnom Inteligencijom.

2008. Dok Jupiter Software slavi uspješnu 100tu instalaciju, Spin proširuje poslovni prostor. Uz postojeće, stječemo i nove kompetencije u Microsoft Partner programu u kategorijama Advance Infrastructure Solutions, Security Solutions i Information Worker Solutions.

2009. U travnju, Microsoft i Spin predstavljaju najnovija tehnološka rješenja za SMB sektor, a u listopadu Windows 7 OS. Koncem godine predstavljen Jupiter Software CrossGen - nova BI platforma. Uspješno izvršavamo upgrade svih korisnika pri promjeni PDV stope i uvođenja kriznog poreza. Časopis LIDER donosi prilog o Jupiter Software kao hrvatskom rješenju za svjetsko tržište softvera.

2010. U ožujku, Spin sudjeluje na IDC ERP Forumu za Adriatic regiju s temom Kako ERP sustavi doprinose rastu poduzeća, a naš direktor, Ivan Matejašić proglašen je za najboljeg predavača konferencije. Osam novih tvrtki odabire Jupiter Software za svoje poslovanje. Razvijamo i novu tehnologiju ispisa pod nazivom PrintGen, a Jupiter Software postaje certificirani produkt za Windows 7 OS.

2011. Devet novih tvrtki svoje poslovanje vode s Jupiter Softwareom što ostvaruje rast poslovanja za 30% u odnosu na prethodnu godinu. Spin i Spin Studio organiziraju pripremni trening za PMP certifikat, a direktor Ivan Matejašić postaje počasnim članom PMI Hrvatska. Spin već 15. godinu za redom održava status Microsoft Partnera, a u lipnju potvrđujemo i sukladnost poslovanja sa zahtjevima ISO 9001:2008 norme.

2012. Prema listi časopisa LIDER, 29 TOP hrvatskih poduzeća koristi Jupiter Software. Četiri nove tvrtke odabiru Jupiter Software za svoje poslovanje, a razvijamo i granulu za kompenzacije te uspješno implementiramo module za integriranu podršku u ribnjačarstvu, podrumarstvu i vinogradarstvu. Krajem godine Spin osvaja niz nagrada i potvrda uspješnosti: Najbolji prodavač Microsoft alata, 4. najveći isporučitelj ERP rješenja u Hrvatskoj i mjesto među 10 najboljih tvrtki istočne Hrvatske. Naš direktor Ivan Matejašić osvaja nagradu za Managera godine u kategoriji poduzeća do 50 zaposlenika, a tim povodom prisustvuje i na prijemu kod predsjednika Republike Hrvatske.

2013. Ovu godinu slavimo kao jednu od najuspješnijih poslovnih godina jer su prihodi i drugi pokazatelji uspješnosti porasli za 16% i 22%. Devet novih tvrtki odabralo je Jupiter Software, a Spin sada već tradicionalno održava status Microsoft Gold Partnera i potvrđuje usklađenost sa zahtjevima norme ISO 9001:2008. Iste godine postajemo i članovi udruge Osijek Software City. Do kraja godine lansiramo i niz novih proizvoda, a već postojeće unaprjeđujemo što dokazuje i tada nova verzija – Jupiter Software 8.4.

2014. Broj korisnika Jupiter Softwarea premašuje brojku od 240, a Spinu je uručena nagrada HGK Županijske komore Osijek Zlatna kuna za najuspješniju malu tvrtku u prethodnoj godini. Jupiter Software dobiva verziju 8.5 s poboljšanom CrossGen aplikacijom i Project Tracerom.

2015. Naših 25 godina uspješnog poslovanja obilježavamo uz plasiranje nove web stranice. Spin dobiva priznanje međunarodne nagrade Stvaratelji za stoljeća za najboljeg poduzetnika za razvoj ideja, inovacija i investicija u poduzetništvu u jugoistočnoj Europi. Jupiter Software nalazi se na Liderovoj listi 7 veličanstvenih – najpopularnija poslovna rješenja u Hrvatskoj.

2016. Spinova potvrda uspješnosti započinje priznanjem EY Poduzetnika za sposobnost, inovativnost, osobni integritet, strateško usmjerenje i financijsku uspješnost uz korištenje suvremenih tehnologija i metoda upravljanja. Također, časopis LIDER navodi da najveći mljekari u Hrvatskoj posluju uz Jupiter Software. Prošireni sastav development tima stvara novo okruženje za razvoj aplikacija – CARPO, a razvijamo i nove proizvode za poboljšanje poslovanja u poljoprivredi.

2017. Referentnoj listi pridružuju se četiri nove tvrtke, a Jupiter Software ERP rješenja uspješno širimo izvan granice Hrvatske i to u Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji. Nastavljamo razvijati nove proizvode, održavati status Microsoft Gold Partnera i sve standarde norme ISO 9001:2015.

2018. Predstavljamo Jupiter DMS – novu generaciju sustava upravljanja dokumentima te Jupiter Mobile. Spin je započinje s velikom rekonstrukcijom tavanskog prostora za povećanje poslovnog prostora za 350 kvadrata, a Spinov tim proširuje se za devet novih kolega. Spin zadržava dominantni status u otkupu pšenice, a donosimo i niz novih poboljšanja unutar Jupiter Softwarea.

2019. Rekonstrukcija tavana je završena i useljavamo u novouređeni prostor, povećavamo timove programera i konzultanta, osiguravamo nove tvrtke korisnice Jupiter Softwarea, a radimo i na razvijanju novih mobilnih rješenja. U 2019. godini Jupiter Software rješenja koristi preko 300 tvrtki i više od 23 tisuće djelatnika. Uz podršku naših korisnika, umjesto blagdanskih poklona našim partnerima, Znanstveno edukacijskom centru Višnjan donirali smo računala za rad s visoko motiviranim i darovitim učenicima na projektima u STEAM području.

U 2020. godini punimo okruglih 30, a oni kojima to najviše dugujemo su upravo naši kolege koji sve ove godine, uz puno truda, rade na razvijanju najboljih rješenja za naš software. Još je puno projekata, ideja, razvoja i izazova pred nama, ali danas ćemo ipak uzeti malu pauzu i čestitati si na ovom postignuću.

Želimo zahvaliti svim našim partnerima, kolegama i prijateljima koji su prepoznali kvalitetu naših proizvoda i usluga te odlučili rasti s nama, a s veseljem očekujemo i sve one koji će nam se tek pridružiti.

Sretan nam rođendan!

20.ožu

Za 2020. godinu Spinu su dodijeljena tri Gold i jedan Silver certifikat. Status zlatnog partnera odnosi se na kategorije Application development, Data Analitics i Datacenter, dok je srebrni partner status dodijeljen u kategoriji Small & Mid market Cloud Solution.

Spin je 1997. godine po prvi puta dobio certificirani status Microsoft Solution Providera, što ga čini jednim od prvih Microsoft Solution Partnera u Hrvatskoj. Zahvaljujući razvoju proizvoda, kvaliteti usluge te certificiranju naših djelatnika, 2003. godine Spin postaje i Gold Certified Partner.

Ovaj status priznanje je za naš trud i rad, a ujedno je i potvrda svim našim klijentima da pružamo iznimnu kvalitetu usluge u instalaciji i implementaciji Microsoft sistemskih i razvojnih alata te najbolje uvjete nabavke i održavanja infrastrukture, ali i održavanje visokog stupnja usklađenosti instalacija s najnovijim tehnološkim dostignućima. Gold status također jamči da iza naših usluga stoje stručnjaci, a upravo zbog toga naši klijenti mogu biti sigurni u kvalitetu našeg rada.

16.ožu

Zbog trenutne situacije s virusom COVID-19, a u cilju prevencije i društvene odgovornosti, od danas je našim djelatnicima omogućen rad od kuće. Na taj način želimo zaštititi naše djelatnike, ali i obitelji i prijatelje te pružiti sigurno okruženje za rad.

S obzirom na to da je većina naših projekata remote rad, ova odluka neće utjecati na kvalitetu rada naših djelatnika, a uvelike može pomoći u sprječavanju zaraze.

Rad od kuće naš je mali doprinos zajednici te se nadamo što bržem razrješenju situacije u kojoj se nalazimo.

2.ožu

Konstantnim radom na poboljšanju naših usluga, razvili smo mobilnu aplikaciju za naručivanje robe.

Prednost korištenja ove aplikacije je skraćeno vrijeme izrade narudžbe, smanjena upotreba papira, jednostavan pregled svih narudžbi, a rezultat je znatno smanjen proces narudžbe i dostave određenog asortimana kupcima.

Aplikaciju u isto vrijeme može koristiti više osoba od strane kupca, a trenutno je dostupna za android uređaje te omogućuje:

Naručivanje robe prema dodijeljenom asortimanu kupca

Svaki kupac putem aplikacije ima pristup dodijeljenom asortimanu te pregled istoga, a korištenjem tražilice kupac stavlja na popis sve stavke narudžbe.

Pregled narudžbi

Aplikacija u svakom trenutku pruža pregled svih završenih i isporučenih narudžbi, ali i narudžbi koje su trenutno u procesu.

Kopiranje stare narudžbe u novu

Putem aplikacije kupcu je omogućena opcija kopiranja jedne ili više od prijašnjih narudžbi u zahtjev za novu narudžbu što ubrzava proces redovnih narudžbi određenog kupca.

Odabir načina plaćanja

Kupac prilikom izvršavanja narudžbe može birati način plaćanja određene narudžbe putem gotovine ili virmana.

Pregled financijskog stanja kupca

Unutar aplikacije prikazan je cjelokupni pregled svih uplata i zaduženja kupca.
Definira se kreditni limit

Slanje poruka kupcu

Unutar aplikacije, putem privatnih poruka, omogućena je komunikacija između isporučitelja i naručitelja.

Slanje reklamnih materijala u PDF formatu

Isporučitelj robe ima mogućnost svojim kupcima putem aplikacije slati i reklamni materijal koji kupac preuzima u PDF formatu.

Jedan od najstarijih korisnika Jupiter Software, tvrtka Bijelić Co d.o.o. ujedno je i prva koja je implementirala ovu mobilnu aplikaciju u svoje poslovanje.