13.pro

Osječka pivovara d.d. tvrtka je sa tradicijom od 1697.g. i ponosni proizvođač prvog hrvatskog piva. Projektom implementacije integriranog poslovnog informacijskog sustava Jupiter Software, u Osječkoj pivovari značajno će se podići efikasnost upravljanja poslovnim procesima.

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju za uspješno poslovanje nužno je imati sveobuhvatnu kontrolu nad resursima tvrtke. Projekt implementacije Jupiter Software u Osječkoj pivovari, vođen po svjetski priznatoj PMI metodologiji, obuhvatiti će cjelokupno poslovanje: proizvodnja, komercijalno, financijsko i robno materijalno te skladišno poslovanje, kadrovska evidencija i plaće, upravljanje imovinom i maloprodajom. Implementacijom Jupiter Software tehnologija i specifičnih poslovnih rješenja Osječka pivovara će dobiti softver kojim može unaprijediti svoje poslovanje.

10.pro

Obje tvrtke renomirani su poslovni sustavi duge tradicije u djelatnostima poljoprivredne proizvodnje i dio su najveće hrvatske privatne poslovne grupacije Agrokor.

Implementacija Jupiter Software u Vupik d.d. Vukovar i PIK Vinkovci d.d. obuhvatit će izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podatka, analizu i modeliranje poslovnih procesa, podešavanje aplikacije za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Implementacija Jupiter Software rješenja kao integralnog sustava pokrivat će područja BI, ERP, CRM, WHM i HRM.

Naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje: proizvodnje žitarica, industrijskog bilja i povrća, prerade i skladištenja žitarica, stočarske proizvodnje, mlinarstva, silosnog poslovanja, sjemenarstva, kooperacije i vinarstva.

9.pro

Tvrtke Fermopromet-Darda d.o.o. (bivša PZ Darda iz sustava Biljemerkant) te Danubius d.o.o. Suza, obje sa sjedištem u Baranji i PIK Moravica AD iz Republike Srbije, nove su članice Fermopromet grupe u kojima će se svakodnevnim poslovanjem upravljati sa Jupiter Software.

Fermopromet, korisnik Jupiter Software od 2006.g., uspješan je i brzorastući poslovni sustav u segmentu poljoprivredne proizvodnje, koji širi svoje poslovanje preuzimanjem tvrtki u regiji. Jupiter Software u Fermopromet grupi integrira sve poslovne funkcije poduzeća, sa naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju- ratarstvo (vlastita proizvodnja i kooperacija).

24.stu

Najbolji hrvatski predvač za PM: Nenad Trajkovski, održat će od 29.11-3.12. petodnevni pripremni seminar iz metodologije upravljanja projektima! Tečaj vrijedi 35 PDU.

Tečaj se održava u Spin Studiju od 9:00 - 16:00, PON-PET. Cijena 5.000 Kn. Rad u maloj grupi od 10 polaznika (slobodno još 4 mjesta).

10.stu

Udruga za projektni menadžment, PMI ogranak Zagreb organizira četvrtu konferenciju "PMI forum 2010" s temom "Uspješni projekti s malim budžetom". PMI Forum 2010 će se održati 11.11. hotelu Panorama u Zagrebu.

Web stranica konferencije


Konferencija je namijenjena voditeljima projekata, članovima projektnih timova, voditeljima projektnih ureda, menadžerima organizacija koje naručuju ili provode projekte, te svima koji žele naučiti više o vještinama vođenja projekta.
Iz Spina će na konferenciji sudjelovati dva certificirana profesionalna voditelja projekata (PMP); Nenad Bestvina i Ivan Matejašić, koji je ujedno i predavač.
Keynote govornici biti će Davor Majetić, glavni direktor HUP-a i Mirko Novosel, trofejni sportski manager.

2.stu

Udruga za Project Managament, Ogranak Osijek poziva članove i zainteresirane na okupljanje povodom međunarodnog dana voditelja projekata. Skup će se održati 4. Studenog 2010. (četvrtak) od 18:00 - 20:00 u prostorijama Siemensa, Osijek, Županijska 21/5.

Program skupa:
17:30 Predstavljanje domaćina (Siemens)
17:45 Rekapitulacija rada ogranka u 2010 godini, Nenad Bestvina, PMP
18:00 Sustavni pristup upravljanju malim projektima, Boris Bajtl, IPMA
18:20 Psihološki tipovi u životnom ciklusu projekta, Ivan Matejašić, PMP
19:00 Pitanja i odgovori, neformalni dio druženja

21.lis

Steknite temeljna informatička znanja, specijalizirajte svoje vještine, postanite IT profesionalac! Spin Studio za 20-godišnjicu uspješnog rada ima i više od 20% pristupačnije cijene obrazovanja!
Informirajte se sada, upišite se već danas!

23.srp

Spin Studio upriličio je dodjelu uvjerenja polaznicima koji su uspiješno završili program usavršavanja za Sistemski i mrežni administrator - specijalist. To je samo jedan u nizu aktivnosti proizašao iz suradnje Spin Studia sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje , Područna služba Osijek.

Upravo radi poboljšanja konkuretnosti na tržištu rada te potrebama tržišta za specifična znanja i vještine, nezaposlenima se pruža nevjerojatna prilika stjecanja novih kompetentnosti potrebnih za lakšim pronalaskom zaposlenja.

Čestitamo svim polaznicima na uspiješnom završetku programa Sistemskog i mrežnog administratora. Slijed kako je bilo možete pogledati ovdje.!

Tijekom rujna slijede nove grupe obrazovanja, ne samo za program usavršavanja Sistemski i mrežni administrator, veći i za programe osposobljavanja Grafički dizajner, Web dizajner.

Upisi su u tijeku u sve programe obrazovanja!! Cjenik svih programa:

20.srp

U Washington D.C., 12.-15. srpnja održana je Microsoft svjetska partnerska konferencija koja je okupila 12.500 predstavnika Microsofta i partnerskih tvrtki iz 130 zemalja svijeta. Spin je na konferenciji predstavljao Tomislav Krolo, voditelj prodaje,

Na konferenciji su prezentirane vizije razvoja svjetskog IT tržišta i novih nadolazećih tehnologija, sa naglaskom na Cloud Computing i Microsoftovu platformu Windows Azure.
Nekoliko foto zapisa s konferencije možete pogledati na adresi: Spin & Microsoft WPC.

16.srp

Danas u 20.00 na HRT-1 je prikazan odlično produciran prilog o dugogodišnjoj suradnji tvtke Spin i Zagrebačke banke. Ako ste ga propustili pogledati, možete ge pronaći na Youtube stranicama.

6.srp

U subotu, 3.7.2010. jake snage Spina okupile su se u SIGAL-u, Ladimirevci na tradicionalnom godišnjem skupu. Uz sport, zabavu i dobru hranu opuštali smo se od naporne poslovne godine i pripremali za nove projekte.

Svake godine pred godišnje odmore Spin tim se okuplja u SIGAL centru, Ladimirevci. Ove godine zbog poplava i komaraca okupljanje je kasnilo 2- 3 tjedna i dio Spin tima je otišao na zaslužene godišnje odmore, a ostatak si je dao oduška uz sport, zabavu i hranu.

Samo manji dio atmosfere pogledajte u foto galeriji!

30.lip

Vanja Hornjak iz Spina dobio je certifikat MCITP - Enterprise Administrator položivši sve zahtjevne ispite potrebne za ovu certifikaciju.

Ovaj status potvrđuje posjedovanje opsežnog skupa znanja i vještina potrebnih za uspješno obavljanje poslova održavanja složene infrastrukture unutar tvrtke temeljene na Windows Server 2008 i Microsoft Windows 7 tehnologiji.

MCITP spada u profesionalnu seriju Microsoftovih certifikata koji potvrđuju skup vještina potrebnih IT profesionalcima za uspješno obavljanje svakodnevnih zadataka na radnom mjestu.

24.lip

Obitelj Jupiter Software korisnika dobila je novog člana - tvrtku R-PROJECT d.o.o., koja je vodeći projektni biro u domeni brodogradnje, morskog inžinjeringa i tehničkog savjetovanja na riječkom području. Ova visoko tehnološka tvrtka ima također i visoke standarde u organizaciji i poslovanju te shodno tome i očekivanjima od programskih rješenja i alata koje koristi.

Kao informatička potpora osnovnim poslovnim funkcijama tvrtke implementirat će se Jupiter Software bazni ERP moduli.

17.lip

Poslovni dnevnik je u svom novom broju objavio intervju s Ivanom Matejašićem, direktorom Spin Informatice, u kojemu govori o poslovanju Spina i aktualnom razvoju Jupiter Software-a, planovima za budućnost te načinima uštede u poslovanju tvrtki koje se u uvjetima novih globalnih trendova neminovno mijenja.

Također, bilo je riječi i o društvenoj i gospodarskoj krizi i njenim vjerojatnim posljedicama u tekućoj godini, sa naglaskom na opću nelikvidnost koja podjednako prijeti i lošim i dobrostojećim tvrtkama. Nakon 20 godina uspješnog poslovanja Spin i dalje nastupa na tržištu sa jednakim entuzijazmom kao i na početku a cilj je nastaviti razvijati Jupiter Software kako bi i u svjetskim mjerilima bio barem toliko dobar koliko i u domaćim.

Pročitajte cijeli intervju na portalu Poslovni dnevnik.

8.lip

U četvrtak i petak, 17. i 18. lipnja 2010. godine u prostorijama Spina održat će se Jupiter Administrator tečaj. Na tečaju se obrađuju teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a te razumijevanja Jupiter Software tehnologija i procesa.

Cilj tečaja je osposobiti administratora koji će samostalno obavljati poslove vezane uz administraciju Jupiter Software-a.

Jupiter administrator je osoba obučena za situacije koje zahtjevaju brzu intervenciju i otklanjanje problema bez čekanja ali i učinkovito. Jupiter administrator brine o redovitom održavanju sustava, backupu podataka i kontroli te na taj način može osigurati i velike uštede vezane uz održavanje. Također, tvrtke sa obučenim Jupiter Software administratorom ostvaruju dodatne popuste na redovito mjesečno održavanje.

Detaljnije informacije o planu i programu tečaja te o promotivnoj cijeni saznajte ovdje!

4.lip

Promotivno okupljanje PMI ogranka Osijek održano je 19. svibnja u prostorijama HGK Osijek. Na okupljanju je sudjelovalo stotinjak voditelja projekata, većinom informatičke i građevinske struke. Nenad Bestvina iz Spina - jedan od otprilike 100 Project Management Professional-a u Hrvatskoj - održao je motivirajuće predavanje "Uspješnim projektima do uspješnog poslovanja".

Osim Nenada Bestvine predavanje su održala još i 3 gosta iz Zagreba. Posebno je naglašena važnost znanja o projektnom managementu koja su korisna i zaposlenicima i tvrtki u kontekstu povećanja konkurentske prednosti te umanjenja rizika neuspjeha projekata.

U okviru predviđenog programa predstavljeni su osnovni ciljevi udruge i najavljene njene buduće aktivnosti u Osijeku. Udruga će osposobljavati profesionalce u vođenju projekata, raditi na popularizaciji te struke te provoditi certificiranje projektnih managera.

Saznajte više o prilikama i izazovima koje donosi sudjelovanje u PMI ogranku i kontaktirajte nas u Spin!

28.svi

Informatički Klaster Slavonije je nakon 2 godine postojanja izabrao novo vodstvo, u kojemu je za funkciju potpredsjednika izabran Tomislav Krolo iz Spina.

Jedan od osnovnih ciljeva formiranja IKS-a je postizanje sinergije različitih tehnoloških i poslovnih kompetencija, kao i izravnih koristi kao što su zajednički nastupi na tržištu, rad na projektima, objedinjena obuka djelatnika te suradnja sa Sveučilištem J. J. Strossmayera. 9 tvrtki udruženih u Informatički Klaster Slavonije zapošljavaju ukupno 171 djelatnika, od toga 87 vrhunskih IT stručnjaka.

26.svi

Najrašireniji paket aplikacija za uredsku produktivnost na svijetu, Microsoft Office, dobio je svoju novu, poboljšanu verziju. Verzija 2010 za sada je dostupna samo poslovnim korisnicima kroz količinsko licenciranje, a na jesen će biti dostupna i kućnim korisnicima te u verziji na hrvatskom jeziku.

Unutar paketa aplikacija Office 2010 nalazi se mnoštvo noviteta zahvaljujući kojima će privatni i poslovni korisnici tijekom rada biti učinkovitiji, brži i jednostavnije će obavljati zadatke, što će u konačnici rezultirati i manjim troškovima poslovanja.

Za sve dodatne informacije vezane uz novi Microsoft Office 2010 slobodno se obratite u Spin.

20.svi

Jupiter Software dobio je licencu "Windows 7 Compatibile". To znači da je prošao zahtjevan Microsoftov test, čiji su kriteriji zahtjevali da se softver mora glatko instalirati i raditi stabilno u svim uvjetima rada na operativnom sustavu Windows 7.

Također, licenciranje podrazumijeva da se Jupiter Software nalazi na Microsoftovoj listi "sigurnog" softvera. Navedenu listu Windows 7 provjerava pri instalaciji nekog sofvera zbog eventualnog upozorenja korisnika na neizvjestan ishod instalacije ukoliko isti nije na toj listi.

Kao potvrdu licenciranja prema kupcima Jupiter Software od sada može koristiti specifičan "Compatible with Windows 7" znak na pakiranjima, pripadajućoj dokumentaciji, kao i u marketinške svrhe.

18.svi

U tvrtki Prvo Plinarsko Društvo d.o.o. Vukovar projekt implementacije Jupiter Software-a ušao je u završnu fazu. U okviru projekta provedena je implementacija i prilagodba baznih ERP (upravljanje resursima tvrtke) i Komunalis modula te su osigurane pretpostavke za implementaciju sustava za poslovnu inteligenciju.

PPD Vukovar koristi Jupiter Software kao integralno rješenje za upravljanje resursima tvrtke, upravljanje izgradnjom plinske mreže i evidenciju i obračun potrošnje plina.

Projekt je obuhvatio izgradnju suvremene infrastrukture, razvoj i prilagodbu Jupiter Software ERP (Financije i knjigovodstvo, Obračun plaća, Imovina...) i Komunalis modula (evidencija potrošača na mreži, očitanja potrošaka, generiranje i naplata računa), obuku djelatnika te prijenos podataka iz postojećih odvojenih podsustava. Postojeći informacijski podsustavi integrirani su u jedinstvenu cjelinu. Integracija pokazatelja poslovanja Komunalnog sustava sa standardnim pokazateljima osigurat će cjelovit pristup poslovnoj inteligenciji.

14.svi

Uz već postojeći model najma Jupiter Software-a, korisnicima će od sada biti na raspolaganju još jedno kvalitetno rješenje za financiranje.

Zagrebačka banka otvorila je kreditnu liniju pomoću koje korisnici mogu doći do Jupiter Software-a uz dugoročno financiranje. Cilj programa je olakšati likvidnost u vremenima smanjene potražnje i otežanog plaćanja, a značajna je i činjenica da je Zagrebačka banka prepoznala kupnju softvera kao mudru poslovnu odluku i ispravno dugoročno ulaganje.

Okvirna kamatna stopa je 7,8% i ovisi o procjeni klijenta, a rok otplate je od 5 do 15 godina.

12.svi

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na promotivno okupljanje PMI udruge - ogranak Osijek koje će se održati : 19. svibnja 2010. u 11 sati, u prostorijama Hrvatske Gospodarske Komore Osijek, Europske avenije 13

Poslovni sustavi sve više uočavaju važnost uvođenja propisane metodologije u upravljanju projektima. Saznajte na koji će način uspješno vođenje projekata doprinijeti i Vašoj uspješnosti.

Hrvatska udruga za projekt menadžment djeluje unutar svjetske organizacije Project Management Institute (PMI), u koju je uključeno 170 zemalja s preko 265 000 članova!

Promocija PMI ogranka Osijek održava se 19.05. (srijeda) s početkom u 11 sati sa slijedećom tematikom:

- Što donosi PMI ( N.Marjanović, PMP )
- Izazovi vođenja projekata - kada reći NE (N.Trajkovski, PMP)
- Dobar, loš, zao...projekt! (B.Bajtl, IPMA )
- Uspješnim projektima do uspješnog poslovanja (N.Bestvina, PMP)

Ukoliko znate da bi netko i od Vaših suradnika bio zainteresiran za navedene teme ili sudjelovanja u radu ogranka, slobodno proslijedite poziv!

11.svi

KPI portal (Key Performance Indicators) je novost u Jupiter Software Manager sustavu koja korisnicima donosi učinkovito indiciranje stanja i trendova segmenata poslovanja kroz najvažnije kategorije pokazatelja uspješnosti.

Kao jedan od Jupiter Software alata za poslovnu inteligenciju, KPI portal omogućuje managerima pravovremeno uočavanje eventualnih negativnih trendova i pažljivije upravljanje resursima poduzeća.

Uz postojeće Standardne i Posebne pokazatelje uspješnosti korisnicima su na raspolaganju i Financijski pokazatelji (likvidnost, aktivnost, zaduženost, ekonomičnost, profitabilnost...) te posebna grupa Favorites gdje se mogu izdvojiti pokazatelji od posebnog interesa.

Struktura portala omogućuje korisnicima pretvaranje numeričkih vrijednosti u grafikone te njihovo uređivanje u istom radnom prostoru. Ergonomičnost portala sastoji se u bogatom grafičkom sučelju i mogućnosti prilagođavanja svih elemenata portala (tipovi indikatora, granične vrijednosti, vizualni elementi...).

10.svi

Jedna od specijalizacija Spina, kao Microsoft Gold Certified Partnera, je licenciranje Microsoft softvera.

Tvrtke IPK Kandit, Osijek Koteks, Pan pek i Halajko commerce potpisale su ugovore o količinskom licenciranju, koji im omogućavaju da potreban softver (Windows, Office, serverski produkti) nabave uz bolje financijske uvjete te jednostavnije upravljaju softverskom imovinom.

7.svi

Akademija izvrsnosti u konzultantstvu je Spin program internog obrazovanja u trajanju od 3 mjeseca. U prvoj generaciji Akademiju pohađa 14 Spin konzultanata. Program akademije namijenjen je podizanju razine kvalitete konzultantskih usluga na području implementacije i supporta Jupiter Software-a.

Akademija je osnovana vodeći se idejom o podizanju razine kvalitete usluge kao kontinuiranom procesu nadograđivanja znanja i vještina Spin konzultanata, što je imperativ u uvjetima aktivne brige o korisnicima. Znanja i vještine koje Akademija isporučuje polaznicima pokrivaju područja komunikacijskih vještina, teorije motivacije, teorije ličnosti, tehnike pregovaranja, prezentacije, tehnike utvrđivanja stvarne vrijednosti prilike i niz drugih teorija i tehnika koje će omogućiti Spin konzultantima da kvalitetnije obrađuju zahtjeve klijenata.

5.svi

Međunarodni stručni simpozij "Hrvatski pekar 2010." održat će se 12. - 13. svibnja 2010. u Opatiji, u hotelu Ambasador. Glavna tema ovogodišnjeg simpozija je "Sljedivost u pekarstvu".
U okviru simpozija Ivan Matejašić i Nenad Bestvina održat će predavanje na temu "Kako dobro integrirani podaci i procesi mogu povećati profitabilnost poslovanja?".

Predavanje će pokazati na koji način Jupiter Software povezuje sve poslovne funkcije u pekarstvu - od prikupljanja narudžbi, lansiranja proizvodnje, organizacije logistike, maloprodaje do knjigovodstva, kontrolinga i poslovne inteligencije. Poseban naglasak u predavanju bit će stavljen na implementaciju sustava sljedivosti u sve faze poslovnog procesa od naručivanja sirovina, kontrole kvalitete, skladištenja, proizvodnje do otpreme gotovih proizvoda.

4.svi

Tvrtke Geli, Delfin i PZ Osatina uspješno su završile prelazak sa Microsoft SQL 2000 servera na Microsoft SQL 2008. Prelazak na novu verziju servera za ove tvrtke znači iskorak prema poboljšanju funkcionalnosti i mogućnosti održavanja Jupiter Software-a kao poslovnog informacijskog sustava na kojemu temelje svoje poslovanje.

Glavni razlozi i motivi migracije na noviju verziju SQL servera su:
- Microsoft je od travnja ove godine prestao pružati podršku za SQL Server 2000.
- Nova verzija SQL servera donosi poboljšanja na području zaštite podataka, nadzora, otklanjanja problema, izvještajnog sustava
- U novim verzijama Jupiter Software-a uvelike se koriste poboljšnice koje pružaju verzije SQL Servera 2005

Pozivamo sve korisnike ranijih verzija Microsoft SQL Servera da besplatno potraže savjet i naruče našu uslugu migracije.

20.tra

Na seminaru će biti predstavljen CrossGen - nova funkcionalnost u Jupiter Software-u koja osigurava jedinstvenu metodu analize za sva poslovna područja.

Termin seminara: 04.05.2010. od 10:00 - 17:00 sati.

Cijena seminara po polazniku je: 480,00 KN + PDV. Cijena uključuje: trening, CrossGen priručnik, instalaciju CrossGen tehnologije i Demo granule (Analiza faktura i Analiza troškova), te ručak i osvježenje.

U prijavi obavezno navedite broj osoba koje žele prisustvovati seminaru.

Po izvršenoj prijavi Spin CrossGen Tim će vam ispostaviti predračun. Uplatom rezervirate termin. Termini se popunjavaju redom prijave i uplate.

Sadržaj seminara

16.tra

Vodeća tvrtka u proizvodnji pekarskih i slastičarskih proizvoda - PAN PEK d.o.o. odabrala je Jupiter Software kao rješenje za sve svoje poslovne funkcije - od BI i ERP modula do upravljanja proizvodnjom, logistikom i maloprodajnom mrežom.

Sa više od 30 specijaliziranih vlastitih prodavaonica i dugogodišnjim iskustvom, ova tvrtka zauzima vodeću poziciju u svom tržišnom segmentu.

Pažljivo isplaniran i priremljen projekt implementacije Jupiter Software-a u PAN PEK-u započeo je prošli mjesec, a obuhvaća izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podatka, analizu i modeliranje poslovnih procesa, podešavanje aplikacije za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Projekt koji je prilagođen specifičnostima poslovanja u pekarskoj industriji obuhvaća i izradu fukcionalnosti za komunikaciju sa sustavom automatskog doziranja, te sa logističkim sustavom za pomoć pri isporuci proizvoda.

14.tra

Kako bi se ubrzao proces spajanja na udaljena računala korisnika Jupiter Software-a prilikom pružanja podrške u radu, razvijena je nova aplikacija - Connect.

Osnovna svrha aplikacije je ubrzanje procesa spajanja Spin konzultanata na udaljena računala, povećavajući pritom sigurnost povjerljivih podataka te praćenje spajanja za potrebe izvještavanja ili revizija. Uz ove i dodatne mogućnosti Connect povećava efikasnost konzultanata u svakodnevnim poslovima, te omogućava brže i sigurnije rješavanje korisničkih zahtjeva.

13.tra

Jedna od najuspješnijih poslovno-tehnoloških konferencija u regiji - WinDays, održat će se u Rovinju od 19. do 23. travnja 2010., a sastojat će se od dva dijela - tehnološkog i poslovnog.

Spin će na poslovnoj konferenciji biti zastupljen sa predavanjem Ivana Matejašića: Upravljanje skupom projekata u kompleksnim okruženjima, koje će govoriti o znanju i vještinama vođenja projekata s limitiranim resursima, te o upravljanju skupom projekata (Project portfolio management). U okviru tehnološkog dijela Dean Vitner će održati predavanje SQL Server 2008 R2 - Upravljanje performansama.

Osim predavača, predavanja na konferenciji pratit će i drugi djelatnici Spina iz razvojnih, sistemskih, PM i drugih IT disciplina.

Ako i vi planirate biti sudionikom ovog značajnog IT okupljanja, tada preporučujemo:

SRIJEDA, 21.04., 12:10 - 13:00, predavanje Ivana Matejašića - Upravljanje skupom projekata u kompleksnim okruženjima, dvorana: Petica

SRIJEDA, 21.04., 15:40 - 16:30, predavanje Deana Vitnera - SQL Server 2008 R2 - Upravljanje performansama, dvorana: Sedmica.

31.ožu

20. travnja 2010. u 19.00 sati počinje edukacija za napredno obrađivanje složenih crteža, povezivanja istih upotrebom vanjskih referenci, primanje korisničkog koordinatnog sustava CAD aplikacija te 3D prostora za samostalno izrađivanje složenih crteža!Pridružite se u program AutoCAD II stupanj - 3D modeliranje (40 sata) :

Cijena: 1.800, 00 kn

Tempo i dinamika: svaki drugi radni dan do 26.svibnja.

Znanje i vještine steknite kroz praktične primjene iz oblasti raznih struka za kasnije samostalno izrađivanje kroz razne koncepte 3D modeliranja i prezentacija, modelima tehnike za kreiranje i mijenjanje solida i površinskih modela: kreiranje stilova za prikaz, dodjeljivanje materijala, definiranje osvjetljenja i animacija kretanja oko i kroz modele,te kako odštampati prikaze 3D modela na papiru ili eksportiranje u elektronskim formatima.

30.ožu

25. ožujka 2010. u Hotelu Osijek u Osijeku, Microsoft i Spin predstavili su na zajedničkoj prezentaciji nova rješenja za poslovnu efikasnost, a to su prepoznali predstavnici malih i srednjih poduzeća koji su bili najbrojniji gosti.

Predstavljene su tako novine koje će kroz niz poboljšanja donijeti novi Microsoft Office 2010.

Ivan Matejašić pokazao je da i rješenja Spin Informatice, dugogodišnjeg Microsoft partnera, idu u korak s potrebama korisnika i novim tehnologijama predstavivši novo sučelje Jupiter Software-a, ali i kompletno novu Business Intelligence platformu CrossGen. Također, predstavljen je i potpuno novi model kroz koji se može nabaviti Jupiter Software- kao SaaS (Software as a Service), što je najnoviji koncept u IT industriji.

26.ožu

Spin je i ove godine sudjelovao na konferenciji IDC ERP Forum Adriatics - susretu ponude i potražnje integriranih poslovnih aplikacija (ERP) u Adriatics regiji, održanoj 11. ožujka 2010. u Zagrebu.

Već tradicionalno, ova konferencija bila je vrlo zanimljiva, uspješna i profesionalno organizirana, a okupila je značajan broj zainteresiranih za ERP rješenja.

Zapaženo predavanje održao je Ivan Matejašić, direktor Spin Informatice, u kojem je govorio kako ERP sustavi doprinose uspjehu klijenata. Predavanje je obrađivalo i faktore o kojima ovisi uspješnost IT projekta, a pokriće je imalo u činjenici da je uspješnost implementacije takvih projekata tvrtke Spin u 20 godina postojanja 99,5 posto! Ivan Matejašić izabran je za najboljeg predavača na ovoj konferenciji.

22.ožu

Pregršt nove tehnologije za prevladavanje krize - Microsoft Office 2010, Jupiter Software 8, BI platforma CrossGen, Jupiter Software SaaS licencni model - Microsoft i Spin, 25. ožujka 2010. u Hotelu Osijek.

Sudionici će moći uživo osjetiti nove, uzbudljive osobine Microsoft Office 2010 paketa i standarnih serverskih aplikacija. Spin će prezentirati novo radno okruženje za Jupiter Software, te novu Business Intelligence platformu - Jupiter Software CrossGen.

Više o programu prezentacije i prijavi možete saznati na ovoj stranici..., a za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte u Spin.

16.ožu

Emisija IT - informatičke tehnologije by Spin počela se emitirati, a možete ju poslušati svake srijede u 13:40 na frekvencijama 92,7 Radio Plusa.

Edukativne i zabavne priče, novosti i zanimljivosti u IT svijetu možete poslušati u nekoliko dijelova od kojih se emisija sastoji: IT new (hardware), IT new (business ), IT fun, IT tips & tricks, IT historik…

15.ožu

Vodeći se za najnovijim konceptima u IT svijetu, Spin Informatica uvodi model najma Jupiter Software ("softver-kao-usluga" ili SaaS-Software as a Service).

Najam Jupiter Software podrazumijeva hosting uslugu koju pruža Spin, odnosno mogućnost da se korisnici preko Interneta spoje sa računala iz svoga ureda, udaljene poslovnice, hotelske sobe ili doma na Jupiter Software server koji se fizički nalazi u Spinu i vode svoje poslovanje na Jupiter Software. Ovaj model nameće se danas kao najbolje rješenje za sve tvrtke koje trebaju kvalitetan poslovni informacijski sustav, ali ne žele biti opterećene visokim troškovima početnog ulaganja u softver i održavanjem kompleksne serverske infrastrukture potrebne za funkcioniranje integralnog informacijskog sustava. SaaS koncept se ističe brojnim prednostima za korisnika u odnosu na klasične koncepte nabavke poslovne aplikacije.

Više informacija u prospektu Najam Jupiter Software, a za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte u Spin.

8.ožu

Posebna ponuda Microsoft OVS akcije sastoji se od 10% popusta na cjelokupni OVS cjenik i Up-To-Date (UTD) popusta od 50% na Windows Upgrade i Office Professional Plus proizvode. UTD popust je proširen na zadnju i dvije prethodne verzije ovih proizvoda, a odnosi se na prvu godinu pretplate.

Microsoft Open Value Subscription je trogodišnji model pretplate Microsoft softvera, namijenjen tvrtkama s minimalno 5 računala. OVS program donosi tvrtkama koje se standardiziraju na Microsoft platformi brojne pogodnosti (plaćanje u godišnjim ratama, pravo na besplatne nove verzije, jednostavna legalizacija softvera i dr.).

Više informacija o Microsoft OVS programu i akcijama koje su u tijeku možete saznati u Spinu, na 031 20 30 20 te na OVS stranicama Microsofta.

4.ožu

Spin će i ove godine sudjelovati na konferenciji IDC ERP Forum Adriatics - susretu ponude i potražnje integriranih poslovnih aplikacija (ERP) u Adriatics regiji.

Konferencija će se održati 11. ožujka 2010. u Zagrebu, a organizator konferencije je IDC (International Data Corporation)- vodeća svjetska market intelligence i savjetodavna tvrtka u industriji informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija. Na konferenciji će Ivan Matejašić, direktor Spin Informatice, održati predavanje koje će govoriti o tome kako ERP sustavi doprinose uspjehu klijenata. Predavanje obrađuje faktore o kojima ovisi uspješnost IT projekta, te čimbenike koji su bitni za fazu planiranja IT projekta. Prema dosadašnjem iskustvu i praksi, uspješnost implementacije IT projekata tvrtke Spin u 20 godina postojanja je 99,5%.

4.ožu

Spin je dovršio prvu instalaciju Jupiter Software u Srbiji. Tvrtka PP Ratkovo, poljoprivredni kombinat, članica je osječke Žito grupe.

U projektu su implementirani svi standardni moduli za upravljanje resursima poduzećima (ERP, BI, CRM, WHM, HRM i drugi) kao i modul za upravljanje vlastitom ratarskom proizvodnjom.

4.velj

U dvadesetsatnom programu obrađuju se subtotal, consolidate, custom list, pivot table, auditing. what-if. solver..Za sve koje žele dodatno automatizirati rad s MS Excel-om odaberite tečaj formiran za Vas!


Napredni EXCEL počinje: 16.veljače (utorak) od 17.30 sati

izrađivanje svih složenih tabličnih proračuna i manipulacija istih, izrađivanje stožernih tablica, rad s bazama podataka, prihvat i analizu podataka iz različitih izvora, kroz složene primjere pivot tablica, what-if analiza, lookup funkcija itd..

- cijena: 660,00 kn

Predavač: Goran Damjanić, dipl.oec, prof

13.sij

Od 2003. godine Spin je u najvišem mogućem partnerskom odnosu s Microsoft Corp - kao GOLD Certified Partner. Našim klijentima to osigurava najviši nivo profesionalne usluge, najbolje komercijalne uvjete i dugoročnu podršku najsnažnije i najraširenije informatičke platforme.

Od 1997. godine Spin je Microsoft Certfied Solution Provider, a od 2003. Gold Certified Partner, zato što kontinuirano školuje svoje kadrove, razvija rješenja na Microsoft platformi, njeguje svoje reference i sudjeluje u širokom spektru aktivnosti informatičke zajednice - od Windays konferencija, zajedničkog predstavljanja rješenja na Microsoft platformi do istraživanja zadovoljstva korisnika.
Detaljnije o našim kompetencijama u Microsoft partnerskom programu!