30.pro

Spinovci su na najbolji mogući način ispratili uspješnu 2013. godinu! Nakon uvijek odličnog cateringa Hotela Osijek, party smo podgrijali uz tročlani Cosmo Band, a atmosferu su dodatno zapalili Tamburaški sastav Lege.

Mjesta i za ples i za dens bilo je zahvaljujući prostoru kafića Uzdravlje. Dio odlične atmosfere zabilježen je slikom.

3.pro

Cjelovito rješenje za nadzor nad projektima - inicijacija, planiranje, izvođenje, praćenje,kontrola i zatvaranje u jedinstvenom paketu.

Project Tracer - sastavni je dio poslovne aplikacije EAS Jupiter Software namijenjene unapređenju i vođenju poslovanja.
Više informacija o Project Tracer-u u prospektu, a za informacije slobodno nas kontaktirajte u Spin.

3.pro

Jupiter Software je dinamičan proizvod - kako se mijenjaju funkcionalnosti tako se mijenja i dokumentacija. U tu svrhu Spin je razvio vlastitu tehnologiju za izradu, održavanje i publiciranje HELP dokumentacije.


Tijekom korištenja Jupiter Software funkcionalnosti moguće je zatražiti Pomoć koja će korisnika odvesti na najbliži naslov s obzirom na korištenu funkcionalnost.
Pomoć je moguće zatražiti putem gumba "Uputi me" na Jupiter Software granulama, te iz Jupiter Clienta putem gumba "?"

Ovakav pristup Help sustavu omogućen je u Jupiter Softwareu-u od verzije 8.4.

8.stu

Tijekom rujna i listopada još su tri velike tvrtke prepoznale poboljšane funkcionalnosti integrirane u Jupiter Software 8, te uspješno migrirale na najnoviju verziju.

Navedenom migracijom, Ireks Aroma, DiCentra, Mlin i pekare, postale su dio grupe renomiranih tvrtki koje svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8.
Jupiter Software verziju 8 napravili smo kako bi:
- razvijali funkcionalnosti koje ne možemo postići na trenutnoj platformi (VB6) – messagging i kolaboracija, notifikacije za definirane događaje u Jupiter Software-u, prijava na Jupiter povezana sa Windows loginom
- isporučili (?) novi look&feel i olakšati korisnicima rad u Jupiter aplikacijama – novi elementi grafičkog sučelja, control centar umjesto semafora, istovremeni rad s dvije ili više firmi, omogućavanje izravnog pokretanja pojedinih granula (favorites), jednostavnije konfiguriranje aplikacije
- olakšati posao Spin konzultantima (obuka, uvođenje/instalacija, održavanje) – korisničko sučelje usklađeno s ostalim Windows aplikacijama, jednostavniji setup, jednostavan uvid u konfiguraciju klijenta i izmjena konfiguracije

Ukoliko želite biti dio obitelji koji svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8, kontaktirajte nas!

28.lis

Microsoft Hrvatska i Spin d.o.o. pozivaju vas na zajedničko poslovno događanje - 06.11. s početkom u 10 sati u hotelu Osijek, dvorana Kesten.

Na predavanju će biti predstavljeni proizvodi koji doprinose poslovnoj produktivnosti kroz Microsoft Office 365, kao i kroz ERP rješenje Jupiter Software tvrtke Spin ponuđeno u SaaS modelu.

Uz naše stručne predavače doznajte kako možete povećati konkurentnost uz učinkoviti software, te dođite čuti što se zapravo krije iza Office 365 i što novoga donose Windowsi 8.1 i Windows Server 2012 R2.

Doznajte sve o novoj usluzi tvrtke Spin – Jupiter Software - Software as a service (SaaS) – ERP kojim svoje poslovanje vode mnoge uspješne tvrtke.


Zbog ograničeno broja mjesta, molimo potvrdite sudjelovanje!

18.lis

Udruženje za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore organizira besplatnu radionicu „Kako IT tvrtke mogu bolje i uspješnije organizirati te upravljati vlastitim poslovnim procesima“ koja će se održati 23.listopada (srijeda), s početkom u 9:30, u velikoj dvorani u HGK- Europska avenija 13, Osijek

Organizatori iz Udruženja za IT HGK, koje okuplja sve hrvatske informatičke tvrtke, radionicu su planirali s ciljem poboljšanja konkurentnosti IT tvrtki pomoću alata i znanja koje imaju druge hrvatske informatičke tvrtke. Tako će na radionici predavanja održati tvrtke Cognita, IMAVES, Konto te Jasno i glasno.

Pogledajte sadržaj radionice.

Svi sudionici radionice besplatno će dobiti punu verziju AppWave application storea, alata pomoću kojega se može kreirati privatni, ali i javni (komercijalni) application store.

Radionica je besplatna, ali je registracija nužna zbog ograničenog kapaciteta dvorana.

17.lis

Udruga za projektni management organizira 14. studenog 2013.g. u hotelu Ariston, Buzin, svoju godišnju konferenciju, PMI forum. VII konferencija voditelja projekta ove godine posvećena je pitanju: Agilno vođenje projekata – DA ili NE?

Osim konferencije, za sudionike konferencije bit će organiziran i predkonferencijski dan, a u sklopu konferencije bit će proglašen pobjednik natječaja za Projekt godine.

Ulaznice nabavite što ranije, jer je broj mjesta ograničen na 40 odnosno 190 mjesta.

3.lis

U srijedu i četvrtak, 16. i 17. listopada 2013.godine u prostorijama Spin-a održat će se dvodnevni Jupiter Administrator tečaj.


Na Jupiter Administrator tečaju obrađivati će se teme iz područja instalacije i održavanja Jupiter Software-a i vezanih tehnologija i procesa.

Cilj je osposobljavanje administratora za samostalno obavljanje poslova vezano uz instalaciju Jupiter Server i clienta, administraciju Jupiter Software-a , održavanje i upgradiranje sustava i rješavanje problema.

Jupiter administrator je osoba obučena za situacije koje zahtijevaju brzu intervenciju i učinkovito otklanjanje problema, uz redovito održavanje sustava, backupu podataka i kontroli.
Tvrtke sa školovanim Jupiter administratorom ostvaruju 10% popusta na ugovorno osnovno i sistemsko održavanje.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo što ranije potvrdite sudjelovanje.


18.ruj

Za sve Jupiter Software korisnike Matpos-a koji žele imati uvid u ispravnost odrađene robne obrade razvijen je alat – izvješće kontrole obrade.
Granula izvješće kontrola obrade je preglednik koji ima osnovnu funkciju pokazati potencijalne probleme nakon puštene obrade, a time daje mogućnost pravodobnog rješavanja problema.

Problemi koje kontrola obrade pokazuje su:

1. Duple stavke robnog prometa - problem koji se dogodi kad pukne obrada u pola ili dvije osobe istovremeno puste obradu
2. Roba sa cijenom 0 – događa se da neka roba prođe sa cijenom nula i treba provjeriti odgovara li korisniku takav model
3. Roba sa količinom 0 i vrijednošću različitom od 0 – problem je usko vezan za robne korekcije stanja te je izvještaj podloga za robnu korekciju.

Instalacija granule izvještaj kontrole obrade za korisnike Jupiter Software je besplatna. Kontaktirajte konzultanta.

10.ruj

Spin se pridružio perspektivnim tvrtkama koje svojim djelovanjem sudjeluju u razvoju regionalnog IT sekotra učlanivši se u udrugu Osijek Software City.

Spin i kroz udrugu nastoji ostvariti ciljeve povećanja aktivnosti developerske struke u Osijeku, povećati konkurentnosti programera na tržištu i poticati poduzetništvo u ICT sektoru.

9.ruj

IPK Tvornica ulja Čepin d.o.o. korporacija je sa višegodišnjim iskustvom u proizvodnji suncokretovog i biljnog ulja te suncokretove i repičine pogače, koja permanentno unapređuje poslovanje i održava tradicionalnu kvalitetu potrošačkih i industrijskih proizvoda. Tvrtka Tvornica ulja Čepin odabrala je Jupiter Software rješenja kao nove platforme za integraciju svih poslovnih procesa.

Implementacija Jupiter Software u IPK Tvornica ulja Čepin d.o.o. obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Uz korištenje Jupiter Software rješenja kao integralnog sustava BI, ERP, CRM, WHM i HRM, obzirom na djelatnost naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni proizvodnje: procesna proizvodnje, sljedivost skladišnog i proizvodnog procesa, ratarske korporacije, laboratorij i održavanja mehanizacije.

14.kol

Papuk dioničko društvo za promet i preradu žitarica nudi uslugu sušenja i čuvanja poljoprivrednih proizvoda, te iz meljave pšenice proizvode mlinske proizvode poznate i priznate kvalitete. Više od 15 vrsta kruha i 50 vrsta peciva i kolača, svakoga dana iz njihove pekarnice odlazi na više od 60 prodajnih mjesta.

Implementacija Jupiter Software u PAPUK d.d. Našice. obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podataka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje: proizvodnje žitarica, prerade i skladištenja žitarica, mlinarstva, silosnog poslovanja, kooperacija, te u području pekarstva, maloprodaje i poljoprivredne apoteke.

Papuk je investiciju ostvario putem HAMAG Invest odobrenih nepovratnih potpora iz programa Poduzetnički impuls 2013, za aktivnosti B1 Jačanje poslovne konkurentnosti.

1.kol

Razvijena je aplikacija za automatski donos tečajne liste s web stranica Zagrebačke banke i Hrvatske narodne banke. Po potrebi aplikaciju je moguće prilagoditi za donos tečajne liste i iz drugih banaka.

Svakodnevni ručni unos tečajne liste u potpunosti zamjenjuje nova aplikacija!
Za implementaciju nove aplikacije potrebno je kontaktirati konzultanta.

4.srp

Tijekom lipnja još su dvije velike tvrtke prepoznale poboljšane funkcionalnosti integrirane u Jupiter Software 8 te uspješno migrirale na najnoviju verziju.

Navedenom migracijom, PP Orahovica i Koestlin postale su dio grupe renomiranih tvrtki koje svoje poslovanje vode na Jupiter Software te će uskoro dobiti i mogućnosti korištenja potpuno novog JupiterHelp sustava.

Jupiter Software verziju 8 napravili smo kako bi:

- razvijali funkcionalnosti koje ne možemo postići na trenutnoj platformi (VB6) – messagging i kolaboracija, notifikacije za definirane događaje u Jupiter Software-u, prijava na Jupiter povezana sa Windows loginom
- isporučili novi look&feel i olakšati korisnicima rad u Jupiter aplikacijama – novi elementi grafičkog sučelja, control centar umjesto semafora, istovremeni rad s dvije ili više firmi, omogućavanje izravnog pokretanja pojedinih granula (favorites), jednostavnije konfiguriranje aplikacije
- olakšati posao Spin konzultantima (obuka, uvođenje/instalacija, održavanje) – korisničko sučelje usklađeno s ostalim Windows aplikacijama, jednostavniji setup, jednostavan uvid u konfiguraciju klijenta i izmjena konfiguracije

Ukoliko želite biti dio obitelji koji svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8, te biti prvi korisnik novog Help sustava, kontaktirajte nas!

1.srp

S početkom srpnja u završnu, treću fazu fiskalizacije ušli su svi preostali obveznici fiskalizacije poput pružatelja knjigovodstvenih usluga, financijski i poslovni savjetnici, odvjetnička društva, obrtnici, obrazovne ustanove, odnosno svi obveznici izdavanja računa a koji s fiskalizacijom nisu ranije bili obuhvaćeni.


Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio je na snagu 1. siječnja ove godine, a fiskalizacija se provodila u tri faze - u prvoj su, s početkom godine u sustav ušli veliki i srednji poduzetnici te ugostitelji, u drugoj, početkom travnja trgovci i slobodna zanimanja, a u trećoj, od 1. srpnja, ulaze svi obveznici fiskalizacije.
Na taj način svih naših 198 korisnika Jupiter Software-a uspješno su i na vrijeme dobili podršku i nadogradnju za procese fiskalizacije.

20.lip

Spinovci su u subotu 15.06.2013. iskoristili prekrasan dan i proveli ga zajedno u SIGAL-u, Ladimirevci na tradicionalnom godišnjem skupu. Uz sport, zabavu i dobru hranu opuštali smo se od naporne poslovne godine i pripremali za nove projekte.

Ovakva druženja uvijek doprinose boljoj kvaliteti radne i životne atmosfera, pogotovo kad nas je skoro 50! Slika govori više od tisuću riječi stoga pogledajte kako je organiziran prostor, koja se oprema koristila, tko je bio kuhar, koji sportovi su se upražnjavali, tko je pobijedio u streličarstvu, šahu, stolnom tenisu, tko se kupao, tko nije skinuo s trona Upravu u boćanju, tko je bio...

19.lip

Na nadzornom auditu 18.lipnja 20013. tvrtka je još jednom potvrdila svoju usklađenost sa zahtjevima norme ISO 9001:2008.


Spin je po sedmi put na nadzornom auditu, koji je provela certifikacijska kuća SGS Adriatica d.o.o., potvrdio da je sustav upravljanja kvalitetom certificiran prema Normi ISO 9000:2008 uspostavljen i održavan, te da se postižu zapisani zahtjevi za proizvode i usluge u skladu sa opsegom politike i ciljevima tvrtke.
Nadzornim auditom nije uočena niti jedna nesukladnost, ali je ponuđeno nekoliko prijedloga za moguća daljnja poboljšanja.

13.lip

Spin neprestano radi na izobrazbi i stručnom usavršavanju konzultanata kako bi što kvalitetnije mogli pružati podršku korisnicima.

Kako bi svi konzultanti na najbolji mogući način mogli pružiti pomoć korisnicima u njihovom radu, SPIN je trajno usmjeren k izobrazbi i stručnom usavršavanju konzultanata putem niza programa internog obrazovanja.
U tijeku je trodnevni interni tečaj za Jupiter Admin 8 na kojem će konzultanti usavršiti svoja znanja u podešavanju prava pristupa, kreiranju aplikacija i menija, otvaranju novih profila i predložaka Jupiter Software-a.

12.lip

I ove godine, u subotu 15.06. Spin organizira tradicionalni team building za svoje djelatnike u Ladimirevcima – S.I.G.A.L.

Uz razne sportske aktivnosti (biciklijada, streličarstvo, boćanje, basket, stolni i veliki tenis, mali nogomet, kartanje, badminton) i neizostavnog roštilja potiče se pozitivna radna vibracija, timski rad i neutralizacija stresa.
Očekuje se dobro vrijeme i još bolji provod. Kako je bilo davne 2005. te više u slici... Naravno, ima toga još u galerijama.

3.lip

I u svibnju niz renomiranih tvrtki odlučilo je migrirati na Jupiter Software verziju 8: Rijekametali, Prvo plinarsko društvo, Glas Slavonije i Unikom.

Što sve donosi Jupiter Software verzija 8 provjerite ovdje!

Razlozi zašto smo napravili Jupiter Software 8:

- funkcionalnosti koje ne možemo postići na trenutnoj platformi (VB6) – messagging i kolaboracija, notifikacije za definirane događaje u Jupiter Software-u, prijava na Jupiter povezana sa Windows loginom

- novi look&feel i olakšati korisnicima rad u Jupiter aplikacijama – novi elementi grafičkog sučelja, control centar umjesto semafora, istovremeni rad s dvije ili više firmi, omogućavanje izravnog pokretanja pojedinih granula (favorites), jednostavnije konfiguriranje aplikacije

- olakšati posao Spin konzultantima (obuka, uvođenje/instalacija, održavanje) – korisničko sučelje usklađeno s ostalim Windows aplikacijama, jednostavniji setup, jednostavan uvid u konfiguraciju klijenta i izmjena konfiguracije

28.svi

Spin ženski Bowling Team prvi je promovirao novi Spin logo apliciran na sportske majice. Spinovke su između koncentracije, borbe za svaki čunj i pobjedničkog plesa u opuštenoj atmosferi promovirale Spin, ali i podržale Jupiter Software korisnike.

20.svi

Spin je redizajnirao web stranice tvrtke Baranjski vodovod i uveo nove CMS funkcionalnosti koje Baranjski vodovod promovira pod nazivom eVODA!

Uz novi izgled web stranice sadrže dinamički sustav za kreiranje i publiciranje vijesti iz rada tvrtke, provođenje anketa o zadovoljstvu korisnika i sustav „Moj račun“.
Sustav Moj račun omogućava svakom korisniku usluga tvrtke Baranjski vodovod, nakon pravilne i obvezne registracije, direktni pristup službenim podacima o prometu: količinama i potrošnji, očitavanju brojila o primljenim računima o izvršenim uplatama, statističkim pokazateljima, grafičkim prikazima kretanja potrošnje.

8.svi

Magazin FORBES u svibanjskom je broju objavio reportažu: "Informacijsko rješenje za velike igrače i one koji to žele postati“.
Kako Jupiter Software rješenja i Spin doprinose uspjehu regionalne poljoprivrede doznajte u novom Forbesu!


7.svi

U novom broju Privrednog vjesnika upoznajte se s poslovanjem Spin-a, aktualnom razvoju Jupiter Software-a, planovima za budućnosti i nizom zanimljivih teza.

29.tra

Tijekom travnja dvije velike tvrtke– PPK Valpovo i Osatina Grupa uspješno su migrirale na Jupiter Software 8.3.

Navedenom migracijom PPK Valpovo i Osatina Grupa, postale su dio grupe renomiranih tvrtki koje svoje poslovanje vode na Jupiter Software 8: PIK Vinkovci, Vupik Vukovar, ATO Inženjering, Biovega, EuroVoće, Kandit, Montelektro, Pan-Pek, RoTehnologija, Tvornica šećera Osijek, TIA Partner i Žito.

Što sve donosi Jupiter Software verzija 8 možete pogledati ovdje!

25.tra

DIBA d.o.o. iz Suhopolja renomirani je poslovni sustav duge tradicije u djelatnostima poljoprivredne proizvodnje. DIBA je odabrala Spin i Jupiter Software za temelj integralnog informacijskog sustava tvrtke – od BI i ERP modula do upravljanja proizvodnjom, kooperacijom, otkupom i silosnim poslovanjem.

Implementacija Jupiter Software u DIBA d.o.o. obuhvatit će analizu i modeliranje poslovnih procesa, izgradnju IT infrastrukture, obuku djelatnika, prijenos postojećih podatka, podešavanje aplikacija za rad u zadanim uvjetima i konzultantske usluge u procesu pokretanja i korištenja Jupiter Software-a.

Naglasak je stavljen na primjenu specifičnih Jupiter Software rješenja u domeni poljoprivredne proizvodnje: proizvodnje žitarica, industrijskog bilja i povrća, prerade i skladištenja žitarica, stočarske proizvodnje, mlinarstva, silosnog poslovanja, sjemenarstva i kooperacije.

16.tra

O perspektivi razvoja Osijeka i regije na 4. Forbes Forumu, kojeg organizira i vodi poslovni mjesečnik Forbes, govorili su predstavnici lokalne vlasti i lokalnog businessa o strategijama regionalnog razvoja.

Sudionici na Forumu podržali su forbesove napore o dokazivanju kako ekonomija ne može i ne smije biti centralizirana u glavnom gradu, te kako izvan njega godinama postoje i posluju uspješne i reprezentativne kompanije.
Kakve su gospodarske perspektive iz pojedinačnih pozicija nekih od sudionika, pogledajte u videoprilogu

11.tra

Danas, četvrtak 11.travnja u 16:30 na frekvencijama Baranjskog radija (88.0) urednik i voditelj Damir Paulić i Ivan Matejašić razgovaraju o utjecaju informatičke tehnologije na to kako radimo, volimo, poslujemo i živimo.

U emisiji će biti riječi i o novitetima i prednostima Jupiter Software rješenja te sve o Jupiter Software CMS Lite - sastavnom dijelu MarCom obitelji.
Sponzor emisije Baranjski vodovod.

10.tra

PoslovnaTV i emisija Vrijeme je za gospodarstvo ugostila je Ivana Matejašića - ne propustite još jednu priču o uspjehu!

Uvodnik priloga: "Četiri partnera krenula su prije 22 godine iz potkrovlja njegove kuće. Uspjeh su gradili porukom 'mi smo ovdje' i imamo svjetski proizvod temeljen na znanju. Danas su četvrti najveći isporučitelj poslovnih rješenja u nas.
Sudjelovao je u razvoju prvog domaćeg osobnog računala Galeb, a 1986. napisao Prvu koncepciju razvoja poslovnih informacijskih sustava na PC platformi.
Na čelu je osječke Spin informatike, koja zapošljava gotovo 50 ljudi, i čiji Jupiter Software rabi više od 180 tvrtki u svom poslovanju.."

Pogledajte cijelu emisiju!

4.tra

Jupiter Software KUP rješenje omogućava jednostavno praćenje ulaza, kolanja i arhiviranje dokumenata. Digitalna knjiga ulazne pošte rješava probleme kao što je smanjenje troškova arhiviranja dokumenata, vjerojatnosti gubljenja dokumenata, troškova fotokopiranja, te unapređuje sustav praćenja dokumenata i njihovog pretraživanja.

KUP – sustav digitalne ulazne pošte uspostavlja kontrolne točke kod zaprimanja dokumenata (neograničen broj kontrolnih točaka u organizaciji na koje se može proslijediti, slobodan tijek dodjeljivanja dokumenata, posebne i obvezne točke – urudžbene i računovodstvene točke).
Sustav omogućava digitalizaciju svih dokumenata koji ulaze u sustav skeniranjem dokumenata. Sustav koji je digitaliziran, tj. u kojem se dokumenti prilikom zaprimanja skeniraju nema potrebu slanja fizičkog dokumenta na uvid odgovornim osobama.
Dokument je moguće proslijediti odgovornim osobama kako bi bio odobren (npr. narudžba, račun, odobrenje) kao skenirani dokument i kao takvog ga odgovorne osobe mogu odobriti ili odbiti njegovo odobravanje.
Jupiter Software KUP rješenje u potpunosti pojednostavljuje proces manipulacijom dokumenata i daje odgovore: je li dokument stigao, kod koga se nalazi, može li se vidjeti, koliko fotokopija treba napraviti, gdje je pohranjen, koliko je lagano pronaći ga, kako klasificirati ulaznu poštu i sl.

3.tra

Početak travnja označio je i početak drugog vala primjene Zakona o fiskalizaciji, za sve obveznike koji kao jednu od djelatnosti obavljanju djelatnosti trgovine na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikla te obveznike koji obavljaju slobodna zanimanja.

Svi korisnici Jupiter Software-a u navedenim djelatnostima su uspješno i na vrijeme dobili podršku i nadogradnju za proces fiskalizacije u veleprodaji i maloprodaji.
Dodatno je razvijena funkcionalnost koja omogućuje slanje i veleprodajnih računa plaćenih gotovinom na server porezne uprave na fiskalizaciju, koja može biti zanimljiva i korisnicima za koje se fiskalizacija primjenjuje od početka godine.

29.ožu

U emisiji Vrijeme je za gopodarstvo, Darko Buković propituje Ivana Matejašića o Spin poduzetničkom poduhvatu, informacijskim tehnologijama i radikalnim rješenjima socijalnih problema. Na programu SPTV kanala danas u 19:30.

Glavni urednik Privrednog vjesnika, Darko Buković, uređuje i vodi emisuju Vrijeme je za gospodarstvo, na SPTV kanalu. U emisiji gostuju ugledni i uspješni poduzetnici koji su rezultatima dokazali da se pametno i pošteno dugoročno isplati.

Plan emitiranja repriza emisije na različitim TV kanalima u prilogu.

8.ožu

Za sve Jupiter Software korisnike koji žele jednostavno i lako istražiti tržište ili zadovoljstvo korisnika njihovim proizvodom i/ili uslugom, razvijena je nova Jupiter Software granula - Ankete.

Razvijen je sustav za kreiranje i upravljanje anketama, sustav za provođenje anketa i njihovo publiciranje na vašim web stranicama te sustav za analizu rezultata u CrossGen tehnologiji.
Navedeni sustavi prilagođeni su i dlanovnicima, tablet računalima i pametnim telefonima za istraživanje na terenu.

1.ožu

ATO Inženjering d.o.o. pruža usluge razvoja DCS, PLC i SCADA aplikacija, njihovog ispitivanja i puštanja u rad, projektiranje i izradu nadzorno upravljačkih ormara i niskonaponskih razvoda, preventivno i korektivno održavanje, te savjetovanje. Tvrtka ATO Inženjering odabrala je Jupiter Software rješenja kao nove platforme za integraciju svih poslovnih procesa.

Projekt implementacije obuhvaća standardne module za upravljanje tvrtkom – BI, ERP, CRM i WHM, kao i specifične module za praćenje projekata.

Projekt implementacije započeo je u siječnju izradom studije izvodljivosti, a nastaviti će se prijenosom podataka iz postojećeg sustava, customizacijom parametara, obukom, konzaltingom i razvojem specifičnih funkcionalnosti - upravljanje projektima.

U procesu izvođenja projekta primjenjuju se najbolje tehnike iz prakse projektnog managementa, od pripreme planova izvođenja projekta, upravljanja rizicima, praćenja izvođenja, kontrolnih točaka (milestones), rješavanja nesukladnosti i zahtjeva za promjenom u području praćenja projekata.

26.velj

Po ulasku u Europsku Uniju, svi veliki uvoznici i izvoznici na europsko tržište postaju obveznici slanja Intrastat izvješća.

Jupiter Software svojim korisnicima pruža punu podršku prilagodbi poslovanja u novom okruženju, što uključuje i slanje Intrastat izvješća te elektronsku razmjenu podataka prema Državnom zavodu za statistiku.
Ukoliko ste obveznik slanja Intrastat izvješća, na vrijeme nas kontaktirajte kako bi spremni dočekali poslovne izazove.


18.velj

Spin d.o.o. sudjeluje na 48. hrvatskom i 8. međunarodnom simpoziju agronoma s prezentacijama Jupiter Software rješenja u ribnjačarstvu, stočarstvu i vinogradarstvu, te prezentacijom tvrtke kroz cijeli tjedan održavanja Simpozija od 17. do 23.veljače 2013. u Dubrovniku.


Osnovni cilj Simpozija je upoznati agronome i širu javnost s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja naših i inozemnih stručnjaka, te uspostaviti bolju suradnju znanstvenika sa stručnjacima iz poljoprivrede, industrije, trgovine i ostalih srodnih djelatnosti, odnosno proizvođača iz Hrvatske, Europe i Svijeta u zajedničkom interesnom području znanosti i poljoprivredne prakse.

Raspored predstavljanja i prezentacije Jupiter Software rješenja:

- utorak (19.02.) - Ribarstvo, lovstvo i pčelarstvo - u 10.50 h
- srijeda (20.02.) - Stočarstvo - u 10.45 h, te Ratarstvo, - u 12.30 h
- četvrtak (21.02.) - Voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo - u 13.10 h

11.velj

SPIN Studio organizira Project Management Akademiju - pripremni trening za PMP / CAPM certifikaciju. Trening detaljno obuhvaća svih 10 područja znanja, 5 grupa procesa. Završetkom treninga stječe se 35 kontakt sati koja su potrebna za formalni pristup certifikacijskom ispitu.


Susreće te li se sa slijedećim problemima?
Projekti ne uspijevaju ( izvan roka, budžeta, opsega, nedosegnuta kvaliteta), nemamo uvid u stanje projekta ili skupine projekata, koliko je probijen zadani budžet, ne znamo što, tko i kada će se raditi u projektu u slijedećem razdoblju?
Odgovore na pitanja nudimo vam kroz : Project Management Akademije!

Prvi ovogodišnji trening počinje po slijedećem rasporedu:
13-14. veljače 2013.
27-28. veljače 2013.
13-14.ožujka 2013.
održavanje je u Spin Studiju, u vremenu od 12 do 18 sati.

Cijena treninga u trajanju od 6 dana iznosi 5.000,00 kn.

Za slijedeći trening, prijaviti se možete već danas!

28.sij

Spin po deseti put zaredom potvrđuje status najelitnijeg Microsoft Partnera u Hrvatskoj. Osim GOLD kompetencije za razvoj softvera (ISV) i upravljanja podacima (Data Platform), te SILVER kompetencije za integraciju aplikacija i sustave poslovne inteligencije (BI), Spin je u postupku stjecanja i tri Silver kompetencije za: upravljanje identitetima i sigurnosti, za Midmarket rješenja i Server Platform.

Još 1997. godine Microsoft je prvi put prepoznao Spin kao partnera koji na Microsoft platformi gradi poslovna rješenja visoke kvalitete. Te godine Spin je postaje jedan od prvih hrvatskih certificiranih SOLUTION PROVIDER-a. 2003. godine certificiranjem ljudi, produkata i dosegnutim poslovnim rezultatima Spin postaje GOLD CERTIFIED Partner i taj status je zadržao do danas.

Stjecanje i održavanje statusa Microsoft certificiranog partnera zahtjeva obnavljanje znanja i certifikata, njegovanje referenci, istraživanje zadovoljstva korisnika, testiranje i certificiranje produkata kao i održavanje prodajnih kvota pojedinih rješenja.
Našim klijentima status jamči visok kvaliteta usluga u instalaciji i implementaciji Microsoft sistemskih i razvojnih alata, povoljnije uvjete nabavke i održavanja infrastrukture i održavanje visokog stupnja usklađenosti instalacija s najnovijim tehnološkim dostignućima

16.sij

Za sve Jupiter Software korisnike koji žele jednostavno i lako uređivati vijesti i druge obavjesti za potrebe svojih web stranica, razvijen je Jupiter Software CMS Lite granula.

Jupiter Software CMS Lite omogućava kreiranje strukture vijesti, dodavanje slika, kreiranje biltena. Svi sadržaji pohranjuju se u Jupiter Software bazu. Ovisno o vašem WEB dizajnu vijesti se mogu publicirati na jednoj ili više stranica, ili na više vaših web site-ova.

Jupiter Software CMS Lite omogućava i kreiranje periodičnih biltena pripremljenih u HTML formatu, spreman za e-mailing. Za e-mailing preporučamo već od ranije poznatu granulu Marketing aktivnosti koja će vam pomoći u kreiranju i održavanju različitih mailing lista.

10.sij

MEGGLE Hrvatska je treća po veličini mljekara u Hrvatskoj s prepoznatljivom tradicijom proizvodnje visokovrijednih proizvoda iz najkvalitetnijeg slavonskog mlijeka, zapošljava 250 zaposlenika i prerađuje cca 120.000 litara mlijeka/dan.

Uvođenjem Jupiter Software rješenja za maloprodaju Meggle je osigurao tehnološki i poslovno kvalitetno informacijsko rješenje za upravljanje maloprodajom i dugoročnu kvalitetnu podršku za upravljanje promjenama.

Specifičnosti projekta obuhvaćale su i razvoj sustava za evidenciju povijesti promjene standardnih cijena kao i podršku za komunikaciju prema Meggle centralnom ERP rješenju.

9.sij

S početkom 2013 godine na snagu je stupio Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom, kao i zakonske izmjene – Zakona o PDV-u, i Zakona o porezu na dohodak i doprinosima.

Spin konzultanti uspješno su izmijenili i nadogradili granule unutar Jupiter Software na koje se navedene promjene odnose. Svim korisnicima koji imaju ugovore o održavanju Jupiter Software aplikacije, nadogradnje i izmjene isporučene su bez naknade.