16.pro

Najljepše doba godine i darivanja opet je ovdje, a mi smo se prisjetili kako je to izgledalo prošle godine kada smo SOS Dječjem selu Ladimirevci poklonili 3d printer, edukciju o njegovom korištenju te osam kila filamenta, odnosno sirovine za modeliranje.

Darivanje je proizašlo iz naše inicijative koju smo započeli 2019. godine kada smo dotadašnje novogodišnje darivanje naših partnera zamijenili za darivanje udruga i organizacija koje u fokusu imaju rad s djecom. Cilj nam je podupirati tehnološki rast i razvoj djece te svake godine biramo jednu organizaciju koju zatim darujemo u ime naših partnera.

SOS Dječje selo skrbi o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a s obzirom na to da se stavlja naglasak na razvijanje novih vještina i znanja djece, u Spinu smo se odlučili pokloniti im tehnologiju 3D printa i tako ih uvesti barem u početak onoga što je sve moguće ako nastave razvijati svoje interese i upoznavati nove tehnologije.

„Zahvaljujući prošlogodišnjoj božićnoj donaciji tvrtke Spin, djeca su od prvog dana očarana mogućnostima koje pruža inovativna tehnologija 3D printa. Do sada je u brojnim edukativnim i kreativnim radionicama koje su organizirane u sklopu „Male škole 3D printa“ sudjelovalo 40ak djece školske dobi pa su mnogi tako svoje ideje iz mašte pretvorili u različite korisne, zanimljive i zabavne predmete.„ – rekao nam je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Zoran kaže da iako su se radionice uglavnom održavale za vrijeme školskih praznika, mogućnost izrade trodimenzionalnih modela postojala je tijekom cijele godine pa su neki s vremena na vrijeme prigodno dolazili razvijati ideje, eksperimentirati i stvarati svoja mala tehnička i umjetnička djela.
Skupina djece iz nižih razreda osnovne škole je pokazala poseban interes i vještinu korištenja programa za izradu 3D modela dok su stariji bili oduševljeni velikim brojem gotovih uzoraka i nacrta predmeta iz svijeta stripa, filma, igara, glazbe ali i svakodnevnog života, a koji su se uz pomoć nekoliko jednostavnih naredbi mogli „materijalizirati“ pred njima.

Svi su s nestrpljenjem i oduševljenjem promatrali svog „majstora robota“ kako savršeno preciznim pokretima stvara figurice za društvene igre, privjeske za ključeve, kalupe za kolače i druge ukrasne predmete koji su se kasnije s ponosom nosili i pokazivali drugima, a često i poklanjali svojim SOS mama, tetama i prijateljima kao trajni i jedinstveni znakovi pažnje, ljubavi i zahvalnosti.

Mi u Spinu vrlo smo ponosni što smo imali priliku biti dio ovakve priče i čuti da su djeca zadovoljna poklonom te da ga svakodnevno koriste i imaju priliku istraživati i razvijati svoje ideje.

Dok se mi pripremamo za nova darivanja, iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci poručuju da nema sumnje da će i u idućoj 2022. godini Mala škola 3d printa biti omiljeno mjesto dječje igre, učenja, zabave, mašte, inspiracije i inovacije.

8.pro

Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo (HRMOD) je drugi hrvatski pružatelj usluge isplate mirovina iz obveznog mirovinskog osiguranja (II. stupa) te dobrovoljnog mirovinskog osiguranja (III. stupa) i usluge na temelju izravnih jednokratnih uplata na račun Društva. HRMOD je osnovan u kolovozu 2020., a osnivač društva je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

S obzirom na to da je u pitanju bilo novoosnovano društvo, vrlo je važno bilo da se informacijski sustav može prilagoditi posebnostima procesa u HRMOD-u, što je karakteristika Jupiter Softwarea.

Jupiter Software implementirali smo u veljači 2021., a uz stabilnu bazu standardnih procesa u području financijskog računovodstva, ljudskih potencijala, DMS-a, planiranja i praćenja uspješnosti poslovanja, prilagođeni su procesi isplate mirovina te proces investiranja u vrijednosne papire koji je integriran sa specijaliziranim softverom.

11.stu

Dolaskom jeseni, završila je i ovogodišnja žetva pšenice. Prema podacima Žitozajednice, gospodarsko-interesnog udruženja mlinsko-pekarske industrije, ove godine ratari u Hrvatskoj poželi su oko 1,1 milijun tona pšenice.

Kroz Jupiter Software, jedno od vodećih ERP rješenja u poljoprivrednim i prehrambenim tvrtkama u Hrvatskoj, ove je godine otkupljeno čak 448.362 tona merkantilne pšenice što iznosi 40% ukupne količine požete pšenice. S udjelom od 40%, Jupiter Software zadržava svoju višegodišnju dominantnost u otkupu pšenice kada je u pitanju ERP rješenje.

Koristeći specijalizirane i integrirane module Jupiter Softwarea za upravljanje otkupom, obračunom i skladištenjem žitarica, ove je godine otkup pšenice izvršilo 20 korisnika našeg informacijskog sustava.

27.lis

Tvrtka Mauthner potječe iz Austrije i posluje već više od 70 godina, a danas je dominantna poljoprivredna tvrtka u Srednjoj Europi. Glavni dio poslovanja ostvaruje se kroz otkup merkantilnih roba te kroz plasiranje sjemenskog dijela robe na tržište Europe, a samo u prošloj godini odradila je preko 200.000 tona svih roba, 20.000 tona ekoloških roba i 20.000 tona raznih gnojiva renomiranih proizvođača.

U Mauthneru, razmišljajući o unaprjeđenju svog poslovanja, odlučili su se za implementaciju Jupiter Sofwarea, koji je prepoznat kao jedan od vodećih ERP rješenja koje uspješno integrira ratarsku proizvodnju i silosno poslovanje sa svim ostalim standardnim poslovnim procesima.

Prije implementacije Jupiter Softwarea, komercijalni obračuni robe u tranzitu uzrokovali su veći broj radnih sati zaposlenika, a nepovezanost pojedinih ulaza i izlaza merkantilne robe dovodilo je do svakodnevnog istraživanja dokumentacije.

Kroz implementaciju Jupiter Softwarea, kao cjelovitog ERP rješenja, svi navedeni procesi sada se provode kroz knjigovodstvo, automatski generirajući potrebne zapise. Također, uz povezivanje više otkupnih mjesta u jedinstveni informacijski prostor, uspješno su postavljena i specifična rješenja u komunikaciji s kooperantima i specifičnim obračunima kvalitete prema zahtjevima vlasnika.

Grupacija Mauthner odabrala je Jupiter Software za svoju hrvatsku podružnicu u Koprivnici, a implementacija softvera završena je prošle godine.

25.lis

Prošlo je nešto više od dvije godine od zadnje adaptacije našeg ureda u centru Osijeka kada smo potkrovlje zgrade preuredili i time osigurali šest novih ureda, odnosno 350 novih kvadrata poslovnog prostora.

Kako smo u konstantnom razvoju našeg poslovanja tako raste i naš tim pa ove godine širimo ured za još dodatnih 125 kvadrata, a nova adaptacija uključuje rekonstrukciju krovišta i neuređenog dijela potkrovlja.

Adaptacijom prostora ostajemo na istoj adresi, a novi uredi bit će integrirani u trenutni poslovni prostor Spina. Prostor od 125 kvadrata bit će podijeljen na četiri ureda, dva sanitarna čvora i jednu zajedničku kuhinju za sve kolege, a završetkom radova Spin će imati urede na prostoru od 950 kvadratnih metara, raspoređenih na tri kata.

Obzirom na to da nam se uredi nalaze u zgradi građenoj početkom 20. stoljeća, koja pripada djelima ranog secesijskog razdoblja u Osijeku, adaptacija potkrovlja vrlo je složena, ali se u suradnji s tvrtkama ATIKA projekti i Produkt-gradnja čuva njezina zaštićena arhitektonska vrijednost, a u isto vrijeme se iskorištava njezin funkcionalni i estetski maksimum.

Završetak radova planiran je početkom 2022. godine, a otvorenjem novih ureda osigurat ćemo prostor za 24 budućih kolega.

Želiš nam se pridružiti u Spinu? Na linku pogledaj sve trenutno otvorene pozicije i javi nam se.

8.lis

Setcor je hrvatska ICT tvrtka koja svojim uslugama brine o kompletnoj infrastrukturi neke tvrtke, uključujući upravljanje i održavanje ICT kapacitetima, korisniku osigurava sigurnu ICT infrastrukturu koju prethodno može samostalno kreirati zahvaljujući online alatu. Danas surađuje sa svim vodećim svjetskim ICT kompanijama, a svojim klijentima pruža telekomunikacijske i cloud usluge te složena mrežna i sigurnosna rješenja.

Tvrtka Setcor uspješno posluje već više od 30 godina, a dinamičan rast poslovanja zahtijeva i funkcionalnu tehnologiju koja će moći podržati takav način poslovanja. Upravo zbog toga, tvrtka Setcor odlučila se na implementaciju Jupiter Software rješenja, a cijeli je projekt sufinanciran sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda.
Jupiter Software implementiran je u različite segmente poslovanja, a obuhvaća ERP, CRM, DMS i Servis Desk aplikaciju. Implementacija Jupiter Softwarea imat će utjecaj na pet različitih procesa u poslovanju Setcora što će u konačnici rezultirati rastom prihoda od prodaje te neizravno na povećanje broja zaposlenih u tvrtki.

Cilj uvođenja Jupiter Softwarea je jačanje tržišne pozicije Setcora te povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja, a implementacijom je unaprijeđeno osam poslovnih procesa koji uključuju: Upravljanje ljudskim potencijalima, Upravljanje imovinom, Upravljanje rizicima, Financije i računovodstvo, Logistiku, Nabavu, Prodaju te Strateško planiranje.

2.srp

Zadnji su dani prijave za Spin Code Academy, novi edukativni projekt Spina putem kojeg će studenti imati priliku osigurati si stipendiju od 30.000 kuna. Prijaviti se mogu svi studenti 3. godine preddiplomskog i 1. i 2. godine diplomskog studija, bez obzira na područje studiranja, ali sa željom razvoja poslovne karijere u IT industriji.

Obrazac za prijavu možeš pronaći na linku, a o programu akademije, uvjetima prijave i obavezama studenata popričali smo s Vedranom, voditeljem razvoja u Spinu i jednim od predavača na akademiji.

Što je točno Spin Code Academy?

Spin Code Academy je primarno edukacijski program kroz koji studente želimo upoznati s razvojem web i mobilnih aplikacija i naučiti ih kako početnu ideju o aplikaciji pretočiti u funkcionalni proizvod.
Ovaj projekt pokrenuli smo potaknuti stalnim razvojem IT industrije, ali i rastom našeg poslovanja u Spinu. Cilj nam je prije svega dijeliti znanje i poticati razvoj IT industrije u Osijeku, a trenutno smo se fokusirali na studente jer su upravo oni ti koji idući dolaze na tržište rada.

Akademija je u besplatna, a studentima s najboljim završnim projektima bit će ponuđena stipendija u iznosu do 30.000 kuna godišnje koju će studenti primati do kraja svoj fakultetskog obrazovanja.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu svi redovni studenti 3. godine preddiplomskog studija i 1. i 2. godine diplomskog studija. To znači da nije važno što trenutno studiraš, već tvoja želja i inicijativa da svoju karijeru razvijaš u IT industriji.
Akademija se održava u našem uredu u Osijeku, ali nije rezervirana samo za osječke studente već se mogu prijaviti svi studenti na području Hrvatske.

Kako su zamišljena predavanja?

Akademija će trajati tri tjedna, a predavanja će se održavati tri puta tjedno po četiri školska sata. S obzirom na to da se radi o studentima, odlučili smo se za ljetni termin akademije (prva tri tjedna kolovoza), kako studentima ne bismo remetili fakultetske obaveze.
Kroz trotjedna predavanja studente ćemo naučiti kako izraditi jednu jednostavnu web i mobile aplikaciju. Studenti će uz naše mentorstvo izraditi jednu mobilnu aplikaciju za naručivanje hrane i jednu web aplikaciju za pregled naručenih jela. Završni proizvod bit će nešto slično aplikacijama za naručivanje hrane koje već postoje na tržištu te će se koristiti isključivo u svrhu akademije.

Tehnologije koje ćemo koristiti za izradu spomenutih aplikacija su HTML, CSS, Angular i Ionic te Git za verzioniziranje koda.
Akademija se sastoji od spomenutih predavanja na koja će studenti dolaziti kod nas u ured, 1 na 1 mentoriranja kada god studenti to zatraže te zadaća i završnog zadatka. Studenti se ne moraju brinuti za opremu, jer svu potrebnu opremu za rad osiguravamo mi u Spinu.

Što studenti dobivaju sudjelovanjem na akademiji?

Znanje. Studenti će prvenstveno dobiti znanje. Također će stvoriti i nova poznanstva, iz prve ruke vidjeti kako izgleda poslovanje u IT industriji, ali i otvoriti si neka nova vrata za budućnost, a sve polaznike akademije čeka i naš goodie bag.

Naravno tu su i one službene prednosti sudjelovanja na akademiji jer oni najbolji dobivaju stipendiju do 30.000 kuna koja će se isplaćivati svake godine do kraja fakultetskog obrazovanja stipendista.
Završetkom obrazovanja, stipendista čeka osiguran posao u razvojnom timu Spina.

Koje su obaveze studenata?

Prije svega potrebno je poslati prijavu putem obrasca na našim webu. Nakon toga svi prijavljeni polagat će kratki prijemni ispit, teorijskog sadržaja putem kojeg ćemo izabrati one s najboljim rezultatima koji će sudjelovati na akademiji.
Iduće jedino što je potrebno je doći na akademiju, učiti i zajedno s nama kreirati aplikacije.
Oni kojima završetkom stipendije bude ponuđena stipendija će tijekom stipendiranja raditi na projektima u Spinu u trajanju od minimalno 12 sati mjesečno, sudjelovat će na internim edukacijama, a završetkom obrazovanja, zaposlit će se u našem razvojnom timu.

Imaš li neki savjet za studente koji se žele prijaviti?

Dok smo mladi često se dogodi da sumnjamo u sebe i na taj si način zatvorimo neke prilike, upravo zato potičem sve koji su zainteresirani se prijave ne razmišljajući jesu li oni dovoljno dobri za stipendiju ili ne jer je projekt Spin Code Academy prvenstveno osmišljen kako bismo dijelili znanje i pomogli vam realizirati vaše ideje.

Prijaviti se možeš do nedjelje, 4. srpnja 2021. putem obrasca na linku.

25.lip

Ove godine Spin pokreće novi projekt stipendiranja studenata kroz koji će najbolji studenti i studentice biti nagrađeni novčanom stipendijom u iznosu do 30.000 kuna. Dvoje studenata bit će izabrano kroz program Spin Code Academy gdje će studenti na predavanjima kroz tri tjedna imati priliku naučiti osnove izrade desktop, web ili mobilnih aplikacija.

Sve informacije o programu stipendije, akademiji i prijavi pronađi na linku.

14.lip

Auditom održanim 11.06.2021. godine Spin je započeo svoj 6-ti certifikacijski ciklus usredotočenosti na učinkovitost sustava upravljanja kvalitetom.

Počevši od 2006. godine, kada smo prvi put certificirali ISO normu 9001, do danas u kontinuitetu potvrđujemo sukladnost.

Nadzorom sustava kvalitete certificiranog po normi ISO 9001:2015 Spin aktivno utječe na unapređenje poslovnih procesa u interesu klijenata i njihovog ukupnog zadovoljstva kvalitetom IT usluga. Sustav upravljanja kvalitetom obuhvaća procese koji se odnose na djelatnosti upravljanja, osiguranja resursa, mjerenja i realizacije svih naših proizvoda i usluga.

Ključni procesi obuhvaćaju razvoj IT rješenja, njihovu implementaciju i održavanje te IT edukacije.

Certifikacijska kuća SGS potvrdila je sve segmente certifikata te tijekom procesa nije pronašla neusklađenosti. Spin je tako još jednom potvrdio svoju posvećenost kvaliteti i usklađenosti sa zahtjevima norme ISO 9001:2015.

2.tra

SPIN SLAVI ROĐENDAN

Jučer smo i službeno napunili 31. godinu i iako je toliko godina i uspjeha iza nas, sa svim novim idejama i projektima, osjećamo se kao da tek počinjemo.

Upravo za te ideje zaslužna je, uz ostale kolege, i Vlatka koja je s nama već 21 godinu, a dio Spin tima postala je odmah nakon završenog Ekonomskog fakulteta. Vlatka trenutno radi kao konzultant za poslovne aplikacije, ali to joj nije bilo prvotno radno mjesto. S promijenjene tri pozicije unutar Spina, trenutno drži rekord među kolegama kao netko tko je prošao najviše različitih procesa našeg poslovanja.

Kako je postala dio Spina i kako je izgledao njezin razvoj zadnjih dvadeset godina, pročitaj u nastavku.

Kako je izgledao tvoj početak u Spinu?

Moj dolazak u Spin zapravo je bio sasvim slučajan. Nakon završenog fakulteta prijavila sam se na zavod za zapošljavanje, a teta na šalteru mi je rekla nešto tipa: „Spin ima otvoreno mjesto za komercijalista pa možete poslati zamolbu, ali ne nadajte se previše“. Prema njenim riječima, nije zvučalo obećavajuće, pogotovo jer nisam imala radnog iskustva, ali poslala sam zamolbu i dobila posao. Kada razmišljam o tom trenutku, ne bih rekla da sam baš odlučila doći u Spin, već da sam se našla u pravo vrijeme na pravome mjestu.

Trenutno u Spinu držiš rekord s najviše različitih pozicija, kako je do toga došlo?

Moj put u Spinu zapravo se prilagođavao potrebama tvrtke. Kako se posao razvijao, tako su se razvijale i mijenjale moje pozicije. Davno je to bilo, ali sjećam se da smo u školi na tehničkom imali tridesetak sati informatike, a ja nisam znala ništa o računalima i onda mi prvo radno mjesto bude konzultant za prodaju IT opreme. Međutim, uz moj trud i veliku pomoć kolega uspjela sam svladati sve što je bilo potrebno za rad.

Sljedeće radno mjesto bilo je na desku u servisu, ali tamo sam se zadržala puno kraće. Iako je bilo kratko, moram priznat da je bilo zabavno jer su mi dečki iz servisa pustili da koji put i „šarafam“ po računalima.

Nakon servisa našla sam se na mjestu konzultanta za poslovne aplikacije, gdje sam prošla nekoliko različitih odjela i nekoliko različitih ureda te napredovala od pozicije mlađeg konzultanta do pozicije samostalnog konzultanta. Iako sam prošla dosta toga, nisam još skupila sve odjele i urede pa tko zna što donose iduće godine, rekord se ipak mora održavati.

Kako izgleda tvoj uobičajeni dan u Spinu?

Obavezno prvo kava, a onda Help Desk i mailovi putem kojih pregledavam sve upite korisnika. Nakon toga slijedi rješavanje svakog od zahtjeva, slučaj po slučaj. Kao i sve u životu i ovaj posao ima prednosti i mane. Kada vas npr. čeka 10 upita, a znate da vam za svaki od njih treba između pola sata i sat vremena to znači da će neki od upita doći na red tek krajem radnog dana. Takvi trenuci ponekad budu stresni jer korisnicima „gori“, ali kada na kraju ipak riješite taj problem i znate da ste našli dobro rješenje, usput nešto i naučili te da je korisnik zadovoljan, to je ono što veseli i čini da stres nestane.
Naravno, nije cijeli dan red, rad i disciplina. Uvijek se nađe dovoljno vremena za druženje i razgovor s kolegama o dnevno političkim, sportskim, društvenim i obiteljskim pitanjima.

Kroz tolike godine, puno je proživljenih trenutaka, postoji li nešto što bi izdvojila?

Svakodnevno zajedno prolazimo toliko različitih trenutaka da je teško uopće izdvojiti samo jedan. Spin je od dvadesetak zaposlenih, kada se u uredu nismo mogli izbjeći, došao do velike i ozbiljne tvrtke u kojoj neke kolege sretnete samo povremeno, u prolazu. Ipak, neki od tih kolega već davno su prestali biti samo radni kolege i postali su prijatelji i obitelj.

Kako je jednom davno rekla jedna meni jako draga osoba – „malo si mi u plusu, malo si mi u minusu“. U ovoliko godina rada bilo je tu i smijeha, ali i suza, uspona i padova, boljih i lošijih dana ili godina, no kada se sve zbroji Spin mi je ipak u plusu.

31.ožu

SPIN SLAVI ROĐENDAN

Nakon kolege Dražena koji je s nama najduže, treba vidjeti i kako se u Spinu snalaze oni koji su nam se tek pridružili. Doris i Mia dio su Spin tima tek nekoliko tjedana te njihovo upoznavanje s novim okruženjem još uvijek traje. Osim studentskih poslova, koje su obje radile tijekom studiranja, ovo im je, kako kažu, prvi pravi posao, a trenutno obje rade kao konzultantice za poslovne aplikacije.

Doris je inače iz Požege, ali se zbog studiranja prvo preselila u Zagreb gdje je na PMF-u završila preddiplomski studij matematike. Ipak, diplomski studij vratio ju je u Slavoniju pa je u Osijeku magistrirala na Odjelu za matematiku.

Mia je iz Osijeka, a tu je i magistrirala financijsku matematiku i statistiku. Nakon završenog fakulteta odlučila je ostati u Osijeku i ovdje tražiti posao, sa željom da se i dalje razvija u istom smjeru te pronađe posao u struci.

Kako si saznala za Spin i zašto si odlučila biti dio našeg tima?

Doris: „Već pri kraju faksa znala sam da želim ostati u Osijeku pa je idući logični korak bio traženje posla. Iskreno, nisam dugo ni tražila, jer mi je nekoliko kolega predložilo upravo Spin. S obzirom da nisam imala iskustva u IT industriji, na webu sam proučila sve o Spinu i na temelju toga pokušala zamisliti kako bi točno izgledao moj opis posla. Ono što sam pročitala, dalo mi je povjerenja da ću ovdje naći mjesto za sebe pa sam poslala otvorenu molbu s nadom o mogućem zaposlenju i to se na kraju i ostvarilo.“

Mia: „Nakon faksa znala sam da želim potražiti posao u IT-u te sam često pretraživala razne osječke tvrtke na internetu tražeći najbolju opciju. Jedan dan mi je na Facebook-u iskočio Spinov profil pa sam počela pretraživati objave, poslije sam se prebacila i na web stranicu, a sve što sam pročitala mi se svidjelo. Odlučila sam poslati prijavu, iako do tad nisam imala radnog iskustva, ali razgovor je prošao odlično te sam dobila još bolji uvid u ono što me očekuje ako dobijem posao. Očito sam se i ja njima svidjela, jer sam nakon par dana dobila poziv da sam dobila posao.“

Kako izgleda tvoj radni dan, sada kada si još na početku?

Doris: „Kroz ove prve tjedne i početno uhodavanje, orijentirani smo na proširivanje znanja iz SQL-a. Na faksu smo naučili već neke osnove, ali mi je ova edukacija dala puno više znanja, ali i točniju sliku kako će mi SQL koristiti kroz buduće zadatke. Osim SQL edukacije, imali smo i još nekoliko internih edukacija o Spinovim alatima, Jupiter Softwareu, ali i cjelokupnom načinu poslovanja Spina. Naravno kroz dan uvijek ima mjesta za razgovor s kolegama pa se za samostalne zadatke koji dolaze zapravo i ne brinem jer znam da su mi kolege uvijek na raspolaganju.“

Mia: „Radni dan mi započinje jutarnjom kavom i pričom s ekipom iz ureda. Nakon toga slijedi rješavanje nekih od zadataka koje su mi kolege zadali ili čitanje literature vezanje za moj opis posla. S ostatkom novih kolega prolazim interne edukacije o programima i tehnologijama kojima se Spina bavi, od čega je trenutno najzastupljeniji SQL. Kao i Doris, osnove SQL sam već prošla na fakultetu, ali ove edukacije su puno detaljnije i opširnije te daju bolji uvid u ono za što ću SQL i koristiti. Preostalo vrijeme, nakon ručka i pauze iskoristim za rješavanje zadatka dobivenih na edukacijama.“

Kako se slažeš s kolegama?

Doris: „ Kao što sam već spomenula, ugodno sam iznenađena oko pristupačnosti kolega i radne atmosfere. Svi su svjesni da je na početku potreban period prilagodbe pa su uvijek spremni objasniti mi sve i više puta ako je to potrebno. Osim razgovora o poslu, uvijek se nađe vremena i za druženje kroz zajedničke pauze na kojima ih bolje upoznajem, a i oni mene. Najviše me iznenadila Marijana, voditeljica mog odjela koja je, iako je na porodiljnom, odvojila svoje privatno vrijeme i došla u Spin upoznati se sa mnom te mi uvijek stoji na raspolaganju.“

Mia: „S obzirom na to da sam kratko u Spinu, nisam još imala prilike provesti vrijeme sa svim kolegama, ali kolege iz mog tima i oni s kojima surađujem svaki dan su više nego odlični. Susretljivi su i uvijek spremni za najrazličitije upite i pomoć. Komunikacija je vrlo jednostavna i atmosfera je opuštena što mi olakšava cijeli ovaj period prilagodbe.“

Kakav razvoj svog radnog mjesta u Spinu očekuješ u budućnosti?

Doris: „Trenutno mi je vrlo ugodno raditi ovdje pa smatram da neće biti nikakvih većih problema. Također, zbog mog konstantnog razvoja, rada i učenja, a i načina poslovanja Spina ne vidim da će mi napredak u budućnosti biti nedostižan. Za sada sam fokusirana na učenje, a ovakvo okruženje mi to i omogućuje.“

Mia: „Sebe smatram ambicioznom osobom, otvorenog uma koja voli upoznavati i učiti nove stvari, a u Spinu mislim da ću upravo takvu mogućnost i imati. Okružena sam izuzetno sposobnim i inteligentnim ljudima od kojih znam da ću naučiti i više od očekivanog tako da trenutno me ni malo ne brine razvoj mog radnog mjesta jer vjerujem da će biti u skladu s mojim trudom, sposobnostima i napretkom. Iako zvuči kao klišej, ovdje mi je stvarno svaki dan drugačiji i donosi nešto novo te mi je drago da sam postala dio takvog kolektiva i da mu svojim radom mogu doprinositi.“

I ti želiš postati dio Spinovog tima?
Trenutno imamo otvorene pozicije za šest radnih mjesta, a sve ostale informacije čekaju te na linku.

30.ožu

Spin slavi rođendan

Krajem ovog tjedna zaključit ćemo prvi korak u četvrto desetljeće našeg poslovanja što znači da ćemo proslaviti 31. rođendan. Nakon toliko godina, velike su stvari iza nas i iznimno smo ponosni na sav uspjeh Spina, a pogotovo uspjeh naših kolega koji svojim idejama i radom direktno utječu na naš rast i razvoj.

Jedan od njih je i Dražen, među kolegama poznatiji kao Peki. Dražen je s nama čak 23 godine i kako sam kaže, ne namjerava nas se riješiti. Kako je razvijao svoju karijeru u Spinu, što o njemu misle kolege i zašto ga je dočekao kamion pun klima uređaja, pročitaj u nastavku.

Kako je izgledao tvoj dolazak u Spin 1998. godine?

Još od svog prvog radnog mjesta 1985. godine dio sam informatičke industrije. Tada sam radio kao programer u informatičkoj tvrtki IQuatro koja je bila u sastavu IPK Osijek. Nakon rata i reorganizacije IPK Osijek tražio sam druga radna mjesta. Tada sam u razdoblju od pet godina promijenio tri tvrtke u kojima sam također bio u informatici, ali ne toliko u razvoju softwarea. Kroz jedan projekt na zadnjem radnom mjestu upoznao sam ekipu iz Spina i tu je počela suradnja. Nedugo nakon toga uslijedio je i poziv da postanem dio tima i nisam se ni jednog trenutka dvoumio. Spin je već tada bila najveća software tvrtka u Osijeku koja je imala viziju u kojoj sam i ja vidio svoju budućnost.

Kako izgleda tvoj radni dan u Spinu?

Trenutno radim kao savjetnik za poslovne aplikacije, ali na tom sam radnom mjestu tek zadnje dvije godine. Do tada sam radio kao voditelj razvoja i implementacije modula maloprodaje i proizvodnje u stočarstvu Jupiter Softwarea. Iako je sada u pitanju drugo radno mjesto, još uvijek sam najviše vezan za područja koja sam i prije pokrivao, ali sam više usmjeren na organizaciju i koordinaciju razvoja i implementacije novih rješenja te komunikaciju s korisnicima. Također sam u stalnoj komunikaciji sa svojim timom s kojim svakodnevno dijelim znanja, vještine i ideje. Prednost mog posla je u tome što radni dani nisu jednaki i svaki nosi neki novi izazov.

Vodio si puno projekata, postoji li neki projekt koji možeš izdvojiti kao najdraži?

Nakon toliko godina i projekata teško je izdvojiti onaj najdraži jer svako vrijeme nosi svoje projekte i izazove. Pada mi na pamet jedan od tada najizazovnijih, a radi se o informatizaciji jedne tvrtke iz pekarske industrije. Tada sam radio kao voditelj projekta i implementacije sustava maloprodaje, a jedan od ciljeva bio je pokretanje njihovih 30ak prodavaonica. Na kraju je cijeli projekt bio više nego uspješan, jer suradnja s njima traje već 14 godina, a oni su od prvotnih 30 narasli na više od 350 prodavaonica čemu je doprinio i naš software. Tijekom tih 14 godina poslovna suradnja prerasla je i u prijateljstvo, a ono što se tada činilo skoro nemogućim, sada nam je postala svakodnevica.

Pune 23 godine rada u istoj tvrtki, u čemu je tajna?

Velika je sreća kada volite svoj posao i pronađete sebe na radnom mjestu u tvrtki koja vam omogućuje osobni razvoj, u kojoj se osjećate ugodno i koja vam pruža dugoročnu sigurnost. Vrlo mi je bitno okruženje u kojem radim i ekipa s kojom radim, a u Spinu sam upravo to i pronašao. Također, nakon određenog vremena, tvrtku u kojoj radite počinjete osjećati svojom, a onda ju je prilično teško napustiti. U ove 23 godine rada u Spinu bilo je izazova, ali su ipak razum i osjećaji prevagnuli. Kada bi se pred mlađim kolegama pojavila ponuda za neki posao, uvijek bih im preporučio da dobro promisle što im je važno u životu i radu te na temelju toga donesu svoju odluku.

Sigurno je bilo puno zanimljivih trenutaka kroz sve ove godine, koji trenutak najradije prepričavaš?

Ima sad već preko 10 godina kada smo s jednim našim korisnikom, između ostalog, uvodili i novi način kreiranja narudžbi isporuke robe kupcima. Zajedno s njihovim voditeljem prodaje testirali smo isporuke i slučajno, u žurbi, nakon završenog testiranja zaboravili poništiti narudžbe. Drugo jutro ispred moje kuće parkira se kamion pun klima uređaja i na vrata zvoni dostavljač i daje mi da potpišem preuzimanje pet klima uređaja. Naravno, to je bila jedna od naših testnih narudžbi, ali dostavljač jednostavno ne odustaje od isporuke. Srećom, nesporazum je na kraju riješio njihov voditelj prodaje kada je objasnio o čemu se radi.

Drugi događaj koji sigurno neću zaboraviti je kada su kolege s kojima sam usko surađivao, za jedan novogodišnji domjenak, napisali pjesmu koju su čak i uglazbili s melodijom pjesme Marka Perkovića Thompsona, Vjetre s Dinare. Pjesma se zvala „Peki s Retfale“, a u njoj su na humorističan način opisali naš rad i zgode u protekloj godini. Na to sam posebno ponosan.

A što za Dražena kažu njegovi kolege iz tima?

Ivica: "Dražen je uzor kako profesionalno obavljati posao. Njegova osnovna pravila su: sažmi misli, budi jednostavan i precizno odradi zadatak.
Jako je pozitivno utjecao na profesionalni razvoj našeg tima, ali i na razvoj cijelog Spina. Uvijek je na raspolaganju, spreman pomoći u svakom pogledu."

Ksenija: "Ima najbolju customer care mantru: Kad kupiš novi, bolji i veći TV, dobiješ novi daljinski uz njega i naučiš kako se njime rukuje.''

Miroslav: "Uz Dražena sam naučio da je najbolje rješenje – švedsko rješenje. Drugim riječima: Ne kompliciraj!"

Mario: "Uvijek smo odlično surađivali jer za njega nema problema koji se ne može riješiti, a spreman je i saslušati sve ideje i prijedloge i onda prihvatiti one koji će donijeti bolji rezultat."

Domagoj: "I naravno, najvažnija stvar koju smo svi zapamtili: Nikad ne postavljaj nešto novo kod korisnika petkom!"

I ti želiš postati dio Spinovog tima?
Trenutno imamo otvorene pozicije za šest radnih mjesta, a sve ostale informacije čekaju te na linku.

8.ožu

Nakon što smo uspješno završili prošlu godinu, nastavljamo širiti poslovanje i otvarati nova radna mjesta. Trenutno smo u potrazi za jednom osobom na mjestu C# .NET desktop developera, koja će se pridružiti našem razvojnom timu u uredu u Osijeku.

Ako nisi developer, ali svejedno želiš biti dio IT industrije, pozivamo te da redovito pratiš naše web stranice i društvene mreže jer ćemo uskoro objaviti i natječaje za druge pozicije unutar Spina.

Sve informacije o natječaju potraži na linku.