23.pro

Zaključujući 2005. godinu, kao jednu od najuspješnijih poslovnih godina u posljednih 15 godina rada, svim svojim partnerima, djelatnicima i prijateljima tvrtke, Spin želi uspješnu novu 2006. godinu i ugodne Božićne blagdane.

2.pro

Dana 27.studenog 2005 završena je radionica za obrazovanje i ispit za ECDL ispitivače za ECDL program čime je napravljen zadnji korak prema početku rada testnog centra u Osijeku. U suradnji sa partnerom u Osijeku je otvorena podružnica testnog centra učilišta Algebra te od sada i u prostorima Spina STUDIJA možete polagati ECDL ispite - OSNOVNOG i NAPREDNOG programa i steći diplomu.

ECDL program je projekt Europskog udruženja profesionalnih informatičkih društava (CEPIS - Council of European Professional Informatics Societies) i podržan od velikog broja nacionalnih informatičkih društava u svijetu. Realizacija programa, povjerena je ECDL Fondaciji (European Computer Driving Licence Foundation - IFIP-a, 30. je svibnja, 2003. godine dobio ovlaštenje od strane ECDL Fondacije, za provedbu ECDL programa u Hrvatskoj. ECDL diploma je međunarodno priznata norma informatičke pismenosti, koja jamči poznavanje rada na računalu i potrebne korisničke vještine. Zbog velikog interesa, ECDL se program proširio u cijelom svijetu. Koncept ECDL-a podržavaju: Europska Komisija, UNESCO Svjetska banka, Ministarstva prosvjete Australije, Austrije, Nizozemske, Mađarske, Italije, Jordana i Poljske. Ministarstvo zdravstva Velike Britanije, koje zapošljava 1.3 milijuna osoba, pokrenulo je ECDL program za svoje zaposlenike, koji uključuje osposobljavanje i provjeru znanja, od čistačica do liječnika. Program ECDL podržan je u Strategiji razvitka Republike Hrvatske - Informacijska i komunikacijska tehnologija gdje se predlaže: "Uspostavljanje i prihvaćanje europskog sustava stjecanja potvrde o uspješnosti uporabe osobnih računala (ECDL - European Computer Driving Licence) kao osnovni kriterij za osposobljenost zaposlenika u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi".

21.stu

Nakon uspješno okončane pripremne faze za uvođenje integralnog informacijskog sustava Velekem i Spin su pristupili realizaciji zacrtanih ciljeva iz pripremne faze. Jupiter Software bit će implementiran u Upravi tvrtke i u svih osam podružnica tvrtke u Zagrebu, Varaždinu, Puli, Zadru, Spilitu, Bjelovaru, S. Brodu i Osijeku.

Još jedna velika i složena instalacija Jupiter Software, koja je pripremana gotovo 8 mjeseci, ulazi u svoju završnu fazu. Nakon dobro odrađenog pripremnog posla, vezanog za analizu poslovnog modela, projektiranje infrastrastrukture i zatvaranja financijske konstrukcije, Velekem i Spin će u narednih 6 mjeseci izvršiti instalaciju infrastrukture, obuku korisnika, prijenos podataka i implementaciju standardnih i specifičnih BI, ERP i CRM modula Jupiter Software-a.

7.stu

Agroindustrijski kompleks Poljoprerada d.d, jedan od najvećih poduzeća u agrokompleksu Hrvatske odabralo je Spin i Jupiter Software za temelj integralnog informacijskog sustava tvrtke. Unutar sustava je i jedan od najvećih proizvođača jaja u RH - poduzeće Agrokoka nova d.o.o.

Na temelju pozitivnih referenci u nizu tvrtki iz agro kompleksa, tvrtka Poljoprerada d.d. odlučila je inforamtizirati cjelokupno poslovanje od Uprave do tvornice stočne hrane i proizvodnje konzumnih jaja.
Projekt obuhvaća izgradnju suvremene VPN infrastrukture, implementaciju Microsoft serverskih rješenja, obuke korisnika, prijenosa podataka, implementacije standardnih ERP modula, implementacije Jupiter Software modula za upravljanje proizvodnjom, kooperacijom i otkupom.

19.lis

Spin, Microsoft i HP predstavljaju integralna IT rješenja za unapređenje poslovanja. Na primjeru uspješnih projekata i na temelju svjedočenja višegodišnjih korisnika pronađite poslovni software za vaš poslovni sustav. Detalji konferencije!

Jupiter Software utemeljen na Microsoft Windows serverima i HP hardware-u donosi opća i vertikalna rješenja za široki spektar poslovnih modela: trgovinska poduzeća, poduzeća iz kemijskog i prehrambenog sektora, poljoprivredni sektor, komunalna poduzeća i uslužna poduzeća. Detalji konferencije!

17.lis

Microsoft upozorava korisnike da se na web stranici Hotfix.net pojavila neautorizirana verzija Windows XP Service Packa 3, i ne preporučuje njeno instaliranje na računala.

Microsoft upozorava korisnike da se na web stranici Hotfix.net pojavila neautorizirana verzija Windows XP Service Packa 3, i ne preporučuje njeno instaliranje na računala. Korisnicima je poručeno da će svoja računala i podatke izvrgnuti nepovratnom riziku, te da će ostati bez Microsoftove tehničke podrške za rješavanje bilo kakvih problema koji mogu iskrsnuti. Administratori Hotfix.neta ne slažu se s ovakvim oštrim ocjenama od strane Microsofta i kažu da, iako se ne radi o oficijelnoj verziji programa, on ipak može poslužiti korisnicima kao određeni "preview" za ono što ih očekuje jednom kada prava verzija SP3 bude objavljena. Hotfix.net složio je SP3 pomoću internog izvora u Microsoftu koji im je dostavio najnovija programska osvježenja. Ipak, ne poriču da program može uzrokovati manju nestabilnost sustava. Microsoft provodi internu istragu u nadi da će pronaći izvor iz kojeg su podaci "iscurili". Redovno izdanje Microsoft Windows XP SP3 predviđeno je za kraj 2006. godine.

4.lis

Gerok d.o.o. Đakovo je vodeći proizvođač odjeće u RH. Dugi niz godina koristi SPIN FOX SOFTWARE module, a ove godine donio je odluku o prelasku na Jupiter Software sustav za upravljanje tvrtkom.

Tjekom implementacije Jupiter Software-a, GEROK će obnoviti svoju infrastrukturu i na njoj povezati sve svoje operacije u đakovu, Osijeku i Zagrebu u jednistveni informacijski sustav.

23.ruj

Hrvatski distributer za party program uz svoje maloprodajne objekte i DELFINO igraonicu, odlučio je implementirati Jupiter Software tehnologiju.

Projekt obuhvaća isporuku opreme, izgradnju infrastrukture za integraciju poslovanja s različitih lokacija, Jupiter Software standarne module za ERP, CRM i BI, obuku korisnika i prijenos povjesnih podataka.

Tjekom implementacije u Jupiter Software ugraditi će se specifični distributivni model tvrtke DELFIN, kako bi u potpunosti podržali poslovni modle klijenta.

22.ruj

S ciljem jačanja konkurentske sposobnosti, razvoja kvalitete naših proizvoda i usluga i unapređenja unutrašnje organizacije krećemo s uvođenjem sustava kvalitete u naše poslovanje.

Kroz proces uvođenja vodit će nas tvrtka Qualitas iz Zagreba, a certificirat će nas certificirajuća kuća SGS.

11.kol

Razvijen je novi modul ABC analize stavaka koji se uključuje u sve poslovne analize Jupiter Software i isporučuje se korisnicima kroz redovne upgrade pakete.

Modul omoguća ABC analizu i njenu ekstenziju do 7 razreda bilo kojeg seta podataka. Ukoliko set sadrži više numeričkih i prihvatljivih pojmova, moguć je izbor kriterijskog podatka za ABC analizu. Predviđene su opcije invertiranja podataka u slučaju negativnih vrijednosti i filtriranja u slučaju potrebe isključivanja 'nepoželjni' vrijednosti iz seta.

Osim uključivanja ABC analize u standardne poslovne analize - Analiza prodaje, Analiza Kupaca, Analiza NAbave, Cach flow analiza, Stanje partnera, Stanje zaliha predviđena je i izrada portala koji bi objedinjavao sve ABC analize u Jupiter Software sustavu.

4.kol

Tražite posao? Želite li uspješno poslovati? Razmišljate li o svojoj budućnosti? Spin Studio Vam nudi odgovore!

Spin Studio jedini je u regiiji Autorizirani Training Centar, sa tri učionice, 8 Microsoft certificiranih predavača, čak 15 godina s Vama, preko 30 programa, 360 tvrtki sa ukazanim povjerenjem i preko 10 000 zadovoljnih polaznika! U samom srcu grada u Županijskoj 15/II jedan je Centar za obrazovanje odraslih. Brojevi koji rade za Vas! telefon: 20 30 20

3.kol

Zajedničkim parnertstvom Algebra partner program Spin STUDIO podupire primarnu ideju ovog programa - laka prepoznatljivost svih partnera po cijeloj Hrvatskoj kao dokaz kvalitete edukacijskih sadržaja, vrhunski osposobljenih predavača i samim tim zadovoljnih polaznika.

Odabrani po izuzetno visokim kriterijama partnerstva Spin Studio potvrdio je svoju vodeću ulogu u kvaliteti edukacije. Stoga je jedini predstavnik u regiji upravo programa ALGEBRA PARTNER i jedini Autorizirani Training Centar.

20.srp

Belje od 2002. godine uspješno prati rezultate žetve i otkupa žitarica na Jupiter Software tehnologiji. Agrokor, kao novi vlasnik Belja, ukazao je povjerenje Spinu i Jupiter Software tehnologiji i žetva 2005. uspješno je praćena i obrađena na provjerenoj tehnologiji.

18.srp

U svibnju započeta, a početkom srpnja, uoči otkupa žitarica, uspješno okončana implementacija Jupiter Software za tvrtku IPK Croatia d.o.o.

Projekt čija je implementacija nosila visoke rizike projekta u kojem niti Spin, niti klijent nije imao vrijeme za pripremu i implementaciju sustava po svim pravilima vođenja projekta. Dodatno uloženim naporima Spin konzultanata i razvojnog tima, kao i djelatnika IPK Croatia i djelatnika Žito d.o.o. projekt je uspješno pripremljen i na vrijeme inplementiran.

U projektu je bilo potrebno prenjeti povjesne podatke, obučiti djelatnike i podesiti sustav za rad u realnom poslovnom modelu klijenta.

Projekt je obuhvatio standarne BI, ERP i HRM module, kao i specifične module za otkup žitarica i silosno poslovanje.

Specifični infrastrukturni problemi obuhvatili su povezivanje kolnih vaga s TS aplikacijama, te osiguranje rada u realnom vremenu udaljenih lokacija i centralne instalacijom.

U ovom zahtjevnom projektu Jupiter Software je pokazao svu svoju tehnološku snagu client server multi tiered aplikacije.

14.srp

Slobodno radno mjesto: Konzultant za prodaju IT sustava. Početak rada 15. rujna 2005.

Tražene osobine: VSS sprema, M/Ž, radno iskustvo do 2 godine - poželjno u IT industriji, poznavanje informatičke tehnologije, komunikacijske sposobnosti, prezentacijske vještine, znanje engleskog jezika, B kategorija.

Ponude s CV slati na e-mail: ivan@spin.hr ili poštom na adresu tvrtke.


Kandidati će morati proći obavezno testiranje i provjeru sposobnosti i vještina za radno mjesto.

1.srp

Uspješno poduzeće na području projektiranja i vođenja projekata na području hidrogradnje i regulacije implementiralo je Jupiter Software ERP module za bolje upravljanje resursima poduzeća.

Instalacija Jupiter Software u tvrtki Hidroing d.o.o. Osijek, primjer je uspješne instalacije u maloj tvrtki. Korištenjem MS MSDE kao RDBMS podloge Jupiter Software klijent instaliran je na 3 PC računala. Implementacija Jupiter Software obuhvatila je prijenos podataka, obuku djelatnika i podešavanje parametara sustava. Kao specifičnost projekta implemnetirane su modifikacije za praćenje fakturianja i naplate projekata.

8.lip

Autorizirani Jupiter Software partner - DEUS Računala d.o.o. Zagreb ugovorio je i uvodi Jupiter Software u tvrtku Autocesta Zagreb-Macelj.

Implementacija obuhvaća izgradnju IT infrastrukture, prijenos postojećih podataka, obuku djelatnika i uvođenje ERP modula - knjigovodstvo, imovina, plaće i izdavanje računa. Spin Informatica pruža konzultantksu i logističku potporu autoriziranom partneru u fazama implementacije i prilagodbe modula specifičnim potrebama naručitelja.

30.svi

Centar Alata d.o.o. Osijek je jedno od vodećih trgovačkih poduzeća u Hrvatskoj, u segmentu prodaje svih vrsti alata i opreme za industriju i održavanje, a izdvaja ih ponuda specijalnih alata. Zastupnik i distributer za Elora, Komelon, Scala, Stabila, Picard, Kirschen.

Implementacija Jupiter Software u tvrtki Centar alata obuhvatila je izgradnju infrastrukture, prijenos poataka iz postojećih aplikacija, obuku korisnika, izradu custom dokumenata te prilagodbe programa poslovnom modelu klijenta.

Implementirani su ERP i CRM moduli, a u narednoj fazi očekuje se i implementacija BI modula.

24.svi

31.svibnja (utorak) i 02.lipnja ( četvrtak) započinje verificirani tečaj - PC Operater. Termini su od 19.00 h svaki drugi dan. Da li još ima mjesta u grupama koje završavaju prije vaših godišnjih odmora možete vidjeti na ovoj stranici

24.svi

Ponedjeljak, 23. svibnja, u organizaciji HGK Zadar i tvrtke BioQualitech Zadar održano je predavanje na temu implementacije HACCP norme i sustava sljedivosti i sustva označavanja transportnih jedinica.

Tvrtka BioQualitech dala je uvod u probleme implementacije HACCP norme, sljedivosti i sustava označavanja transportnih jedinica kod EAN 128. Tvrtka Infokod Zagreb detaljno je prezentirala ueđaje za označavanje i čitanje bar kod oznaka, s najavom nove RF tehnologije. Spin je iznio svoja iskustva u implementaciji sustava sljedivosti na temelju Jupiter Software tehnologije od nabave, sustava kontrole kvalitete, skladišnog poslovanja, proizvodnje i logistike.

13.svi

Tijekom TOI 2005 - u periodu 13 - 20. svibnja u Spin Studiju održava se INFO RADIONICA izviđača. U vremenu od 10 do 12 sati budući i sadašnji izviđači mogu sudjelovati u kreativnoj radionici. Ulaz dakako slobodan.

9.svi

Uspješna implementacija do sada najsloženijeg informacijskog sustava u sektoru poljoprivrede. Obuhvaćeni svi segmenti ovog složenog sustava: od ratarske proizvodnje, otkupa, stočarske proizvodnje, silosa do proizvodnje stočne hrani i sirkovih metli.

Implemnetacija sustava započela je u listopadu 2004. godine uspostavljanjem IT infrastrukture za distribuiranu obradu kojom su objedinjene sve lokacije PZ Osatine. Izuzetno složen proces prijenosa povjesnih podataka iz različitih i parcijalnih rješenja uspješno je okončan velikim zalaganjem djelatnika PZ Osatina i Spin konzultanta.
Razvojni sektor uspješno je riješio sve dodatne zahtjeve korisnika, a razvijeni su moduli za povezivanje kolnih vaga, silosno poslovanje, veterirnarsko poslovanje, povezivanje s Delawal sustavom za upravljanje farmom, kooperativno poslovanje i radne naloge u poljoprivrednoj proizvodnji.
Uskoro će te moći pročitati opsežan opis slučaja (CASE) na ovim stranicama.

4.svi

Tvrtka Stipić Interart d.o.o. Zagreb je vodeća hrvatska tvrtka za opremanje poslovnih objekata i druge završne radove u građevinarstvu. Brojne ugledne hrvatske institucije dale su povjerenje ovoj tvrtki pri uređenju njihovih poslovnih prostora: Hotel Esplanada Zagreb, HYPO BANK Zagreb, KING CROSS Zagreb, EXPO 2000 Hanover - štand RH...

Tvtka STIPIĆ INTERART podržana je Jupiter Software u segmentima ERP i BI modula. Uvođenjem modula za CRM i upravljanje građevinskim radnim nalozima tvrtka namjerava zaokružiti cjelokupni poslovni proces i tako povećati efikasnost svojih operacija.

25.tra

Ako ste kojim slučajem u Opatiji, u srijedu 27. travnja dođite u GRAND hotel, dvorana Mimoza 1 od 8.00 - 8.45 i uz jutarnju kavu podjelite s nama iskustva u implementaciji Jupiter Software rješenja.

U okviru Microsoft Windays 2005 Spin će održati breakfast session 27. travnja 2005 od 8.00 - 8.45 u hotelu GRAND, dvorana Mimoza 1. Breakfast session je zamišljen kao otvorena prezentacija Jupiter Software i razgovor o metodama uspješne implementacije poslovnog rješenja na Microsoft platformi.

15.tra

Ove renomirane tvrtke odabrali su petnaestogodišnje iskustvo Centra za obrazovanje odraslih za edukaciju svojih djelatnika. Kao jedini Microsoft Autorizirani Training Centar u regiji, te u suradnji sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa pružamo vam veliki izbor edukacijskih programa. Vi samo odaberite!

11.tra

Novocommerce d.o.o. Osijek, generalni zastupnih tvrtke John Deere u Hrvatskoj, početkom travnja, odabrao je Jupiter Software kao temelj svog informacijskog sustava.

Tvrtka Novocommerce, osim prodaje i servisa strojeva marke John Deere, zastupa i održava niz uglednih proizvođača poljoprivredne mehanizacije. Servisna mreža pokriva područje sjeverne Hrvatske. Više o tvrtki Novocommerce na adresi www.novocommerce.hr.

Projekt uvođenja Jupiter Software obuhvaća impmlementaciju BI, ERP i CRM modula, modula za podršku distribuirane servisne mreže, obuku djelatnika, prijenos podataka iz postojećih aplikacija i dogradnju specifičnim granula.

11.tra

Devet godina zatvorske kazne za Jeremyja Jaynesa iz Sjeverne Karoline za SPAM kriminal.

Sudac u Virginiji izrekao je devetogodišnju zatvorsku kaznu spameru Jeremyju Jaynesu iz Sjeverne Karoline, čime je donešena prva zatvorska kazna za slanje spam poruka u SAD. Jaynes je zajedno sa svojom sestrom (koja je kažnjena novčanom kaznom), te suradnikom (koji je oslobođen optužbi) slao po deset milijuna e-mail poruka dnevno koristeći 16 širokopojasnih linija, zarađujući između 400.000 i 700.000 dolara na mjesec uz troškove koji nisu prelazili 50.000 dolara. Izdržavanje kazne je, međutim, privremeno odgođeno zbog mogućnosti na žalbu, jer je zakon na osnovu kojeg je Jaynes osuđen tek nedavno donešen i možebitno otvara neka ustavna pitanja, izjavio je sudac Thomas Horne. Prema spomenutom zakonu, samo slanje spam poruka nije kažnjivo, no prikrivanje i lažiranje adrese i identiteta pošiljatelja jest. Jaynesa se inače u trenutku uhićenja smatralo jednim od 10 najvećih spamera u svijetu

6.tra

Implementacijom Jupiter Software BI, ERP i CRM modula i izgradnjom suvremene IT infrastrukture DICENTRA d.o.o. će integrirati cjelokupno poslovanje uprave u Osijeku i distibutivnih centara u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Vukovaru.

Tvrtka Dicentra osnovana je u Osijeku 1994. godine. Kroz desetogodišnji period, Dicentra je bila jedna od najbrže rastućih tvrtki u regiji, s godišnjim rastom između 30-40%. Danas je Dicentra jedna od pet najvećih distributerskih kuća u regiji, koja pokriva Republiku Hrvatsku. Preko svojih sestrinskih tvrtki u susjednim zemljama: Bosni i Hercegovini, Mađarskoj i Srbiji & Crnoj Gori, Dicentra ima namjeru zadovoljiti potrebe kupaca na cijelom području srednje i istočne Europe i njenih 25 milijuna stanovnika. Više o DICENTRI na adresi www.dicentra.hr

Projekt uvođenja Jupiter Software obuhvaća izgradnju IT infrastrukture za povezivanje svih centara u jednistvenu VPN mrežu, impmlementaciju BI, ERP i CRM modula, obuku djelatnika, prijenos podataka iz postojećih aplikacija i dogradnju specifičnim granula.

4.tra

Svi koji traže i nude inteligentna logistička rješenja za organizaciju skladišta, proizvodnje, sljedivosti, ambulantne prodaje, distribuiranog obuhvata podataka naći će se 7. travanja u Zagrebu, hotel Regent Esplanade.

Konferencija je za korisnike IT riješenja besplatna. Na konferenciji će svoja riješenja prezentirati svi koji u Hrvatskoj na tom polju kreiraju rješenja: Siemens, Špica, SAP, Spin, Info-kod, Infoopus, Aldata, Marco, Input i Salomon. Više detalja na adresi IDC site-a

22.ožu

Utorak, 22. ožujka u 21.00 pogledajte na Slavonskoj televiziji emisiju "Od ideje do uspjeha". Urednik Saša Uranjek na slučaju Spin Informatice potiče poduzetnički duh i educira poduzetnike.

Emisija "Od ideje do uspjeha" obrađuje sve glavne aspekte poduzetničkog poduhvata - od kreiranja misije, organizacije, financiranja, strateških proizvoda i vizije daljnjeg razvoja.

Repriza emisije je u srijedu, 23.03.2005 u 18.00 i u nedjelju 27.03.2005 u 15.00 sati.

15.ožu

Završiviši školovanja za Jupiter Admina i Jupiter konzultante DEUS je stekao status Jupiter Software autoriziranog partnera. U tjeku je implementacija Jupiter Software u vlastiti poslovni sustav.

Deus računala su, uz Qualitas, drugi autorizirani partner na području Zagreba. Time je značajno pojačana prodajna i tehnička podrška Jupiter Software za zagrebačkom području.

2.ožu

Petak, 04. ožujka 2005. u 10.30 na osječkom proljetnom sajmu Spin Informatica prezentirati će informacijsku podršku za praćenje sljedivosti i kontroli kvalitete u prehrambenoj industriji. U okviru istog događaja Hrvatska agencija za hranu održat će instruktivno predavanje o primjeni zakona o hrani i HACCP normi.

Teme i predavači:
1. "Uloga HAH u unapređenju sigurnosti hrane u Hrvatskoj" - Vedran Poljak dr. med.
2. "Analiza opasnosti kontolom ključnih postupaka procesa proizvodnje hrane" - Vedran Poljak, dr. med i Diana Herold, dipl. ing.
3. „Jupiter Software – integralni informacijski sustav za organizirano praćenje sljedivosti u skladišnom, proizvodnom i komercijalnom procesu i kontrolu kvalitete u prehrambenoj industriji„ – Ivan Matejašić, dipl. oec. i Nenad Bestvina dipl. ing. el. – Spin Informatica Osijek.

22.velj

Za što bolje poslovne rezultate i učinkovitije upravljanje resursima - pripremili smo za Vas 24-satnu edukaciju MS PROJECT

Slijedeći je sadržaj: - Planiranje i upravljanje projektom - Mogućnosti MS Projecta - Pokretanje, izrada plana i organizacija aktivnosti - Raspoređivanje aktivnosti - Upravljanje resursima i troškovima - Praćenje izvedbe projekta - Projektno izvještavanje - Podjela i spajanje projekata Slobodno nas kontaktirajte

22.velj

Računalni (bussines) PROGRAMER program je osposobljavanja verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa - upisuje se u radnu knjižicu. Budite i vi u slijedećeoj grupi

21.sij

Spin je i u 2005. godini Microsoft GOLD partner čime Microsoft potvrđuje našu obučenosti i kompetentnost kada su u pitanju Microsoft tehnologije. Našim klijentima to donosi kvalitetniju uslugu i bolje komercijalne uvjete.

Spin je jedan od najstarijih Microsoft partnera u Hrvatskoj, od 1997. godine Spin je Microsoft Certificirani Solution Provider, a od 2003. godine kao Microsoft GOLD partner. Punih 8 godina Spin Studio je i jedini na regiji Microsoft Autorizirani Trening Centar za sve Microsoft tehnologije.

17.sij

Spin zapošljava dva Visual basic programera. Poželjno iskustvo u radu s VB i SQL serverom i završen tečaj Business programera. Natječaj otvoren do 31.01.2005. godine.

Zamolbe slati poštom ili na e-mail ivan@spin.hr.