30.pro

Siječanjski broj uglednog hrvatskog IT magazina donosi detaljan prikaz Jupiter Software u recenziji Damira Šohara.

Pod naslovom "Peti kamenčić od sunca" autor Damir Šohar daje detaljan osvrt na tehnološku osnovicu, mogućnosti, cijena i druge pojedinosti vezane za Jupiter Software.

30.lis

U Centru za tehničku potporu otvorena su dva radna mjesta za VŠS/VSS inženjere elektrotehnike. Prednost imaju kandidati s poznavanjem Microsoft tehnologije i PC tehnologije.

U obzir dolaze i pripravnici. Pů~eljna regulirana vojna obveza. Prednost imaju kandidati s B kategorijom i vozilom. Rok za prijavu: 8.11.2002.

15.lis

Internet rješenja za Upravljanje stočarskom proizvodnjom, Otkup žitarica, IS Nacionalne veletržnice i TISUP Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.

Sajam poljoprivrede u Bizovcu otvorit će 17. listopada u 11.00 sati ministar Božidar Pankretić.

Pri otvaranju će posebno biti predstavljena dva informacijska sustava: Sustav nacionalne veletržnice i sustav TISUP-a kao infrastrukturni doprinos unapređenju i razvoju tržišta poljoprivrednih dobara. Spin je oba sustava razvio i implementirao kao WEB aplikacije na najsuvremenijoj Internet tehnologiji.

Istog dana u 15.00 Spin na posebnoj prezentaciji predstavlja Sustava za upravljanje stočarskom proizvodnjom i Sustava za otkup žitarica.

4.lis

Ukoliko na pitanja: da li ste student? da li znate Word, Excel, Internet, PowerPoint? Imate li umijeće prenositi znanje? da li želite nešto i zaraditi ?...odgovorite li potvrdno, pozivamo vas da se prijavite za posao u Spin Studio - Centar za informatičku edukaciju.

U planu smo povećati grupu predavača u Studiju, te ukoliko ste zainteresirani za honorarni rad, a imate želje prenositi vaše znanje drugima, kontaktirajte nas mailom na kristina@spin.hr sa vašim podacima ( kontakt telefoni, mailovi, koja ste godina, dosadašnje iskustvo...). Zajednički stvarajmo nove vrijednosti!

15.ruj

U Centru za tehničku potporu otvorena su dva radna mjesta za VŠS/VSS inženjere elektrotehnike. Prednost imaju kandidati s poznavanjem Microsoft tehnologije i PC tehnologije.

U obzir dolaze i pripravnici. Poželjna regulirana vojna obveza. Prednost imaju kandidati s B kategorijom i vozilom. Rok za prijavu: 8.11.2002.

1.ruj

Dana 28. rujna u 11.00 sati u vjećnici HGK Zagreb, Rooseveltov trg 2/I održat će se prezentacija nove verzije SPIN PLUTON Baze znanja. Nova verzija razvijena je Microsoft SharePoint Serveru i predstavlja iskorak u svijetu 'document and knowledge managmenta'.

U suradnji s tvrtkom Qualitas - poslovni sustavi bit će prezentirano primjenjeno rješenje PLUTON tehnologije na probleme upravljanja dokumentima u uvjetima ISO 9001:2000 norme.

29.srp

Dizajn team SPIN.hr primio je internacionalnu nagradu za web site Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Golden Web Awards. Pridružite se i Vi obitelji zadovoljnih korisnika!

18.srp

Ovogodišnji otkup pšenice na Belju d.d. evidentira se novom SPIN WEB aplikacijom. Internet aplikacija omogućava unos vagarskih listova u jedninstvenu bazu na nivou Belja s neograničenog broja otkupnih mjesta. Obračuni, statistike i pregledi su ON LINE dostupni putem Internet/Intranet sustava.

Sustav omogućava ON LINE praćenje prinosa na nivou organizacije, organizacionih djelova sve do elementarne jedinice proizvodnje - table. Statistika se izračunava i za pojedine sorte i hibride. Sustav obuhvaća i evidenciju i obračun kooperanata. Pomoću ove aplikacije izvršen je i otkup raži, a na jesen će biti na isti način praćen otkup kukuruza.Hijerarhija pristupa omogućava kontrolu i praćenje procesa na 10 hijerarhijskih nivoa.

18.srp

Spin je po narudžbi Ministarstva poljoprivrede i šumarstva razvio novu programsku podršku za Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP). Aplikacija uspješno implementira vrhunske Microsoft tehnologije i originalnu Spinovu Jupiter Software tehnologiju.

TISUP aplikacija zasnovana je na Microsoft Windows 2000 i Microsoft SQL 2000 serveru. Razvijena je kao Windows aplikacija s WEB dodacima koji omogućavaju publiciranje podataka na WEB site TISUP-a. Robusna i sofisticirana aplikacija predviđena je za prikupljane informacija o kretanju svih oblika cijena poljoprivrednih proizvoda na području cijele Republike Hrvatske kroz dugi niz godina. U okviru projekta prenešeneni su do sada prikupljeni podaci od 1997. godine. Razvoj projekta je trajao 6 mjeseci i u njega je bili uključeni stručnjaci TISUP-a i razvojni stručnjaci SPIN-a. Ukupno je utrošeno 32 projektant-mjeseci rada.

14.lip

od 17. lipnja započinje ljetna kompjuterska radionica - SUMMER HILL. Ukoliko je vaše dijete uzrasta između 8 i 18 godine - pridružite nam se!

11.lip

Krešimir Kovač je novi MCSD u Spinu. Položivši sva 4 propisana ispita za ovu titulu pojačao je Spin Developer tim za još jednog rasnog developera.

I da ne zaboravimo: uz 3 sistem inženjera (MCSE), 1 data base administratora (MCDBA) i nekoliko certificiranih profesionalaca (MCP) (više ih nitko i ne broji) to je drugi certificirani developer.

20.svi

Subota, 18. svibnja 2002. svi Spinovci, s obiteljima i prijateljima okupili su se na 3. proljetnom susretu. Stvar postaje već pomalo tradicionalna.

12. godina Spina skromno je obilježeno u prekrasnom ambijentu S.I.G.A.L - a.
U tenisu nije bilo zbiljnije konkurencije Bartu u muškoj i Jaci u ženskoj konkurenciji.
Iznenađenje su priredili dečki iz servisa u turniru u streljaštvu - toliko 8, 9 ne vidi se niti na Pampasu. Bravo Križ i Tomo.
Ove godine majstor od roštilja bio je Blaž - profesionalno i na nivou. Hvala Blaž!
Zahvaljujemo i ljubaznom domaćinu koji je cijelu stvar pratio kao dobri duh S.I.G.A.L - a i uvijek unosio neku novu sitnicu u igru.......
Vidimo se dogodine......

21.tra

Nakon što je položio za Microsoft certificiranog developera, Dean je položio i sve postavljene ispite za Microsoft Certificiranog DataBase Administratora - MCDBA.

Osim ovih ispita ovih dana položili smo i još neke MS ispite koji nas ubrajaju u tvrtku s najvećim brojem certificiranih profesinalaca, inžinjera, developera i sales specijalista u Hrvatskoj. Uskoro očekujemo nova 2-3 MCSD (Developeri) i prve MCT - Microsoft Certificirane Trenere.

19.tra

Od 23. do 26. travnja u Opatiji će se okupiti cijeli Microsoft svijet. U više od 100 predavanja u nekoliko trekova, radionica i plenarnih sjednica dobit će te pregled tehnologije koji će obilježiti cijelu ovu godinu.

Spin je za Windays 2002 priredio predavanje o SharePoint Portalu i njegovoj primjeni u uvjetima ISO norme poslovanja.

7.ožu

I u 2002. godini Spin će svojim Partnerima pružati usluge kao Microsoft Certified Partner i Microsoft Autorizirani Trening Centar. To već činimo šestu godinu zaredom - od 1997.

Kao Microsoft Certified Partner svojim korisnicima pružamo:
1. najpovljnije uvjete licenciranja i legalizacije software
2. stručnu instalaciju, podešavanje i održavanje software-a
3. projektiranje složenih mrežnih i komunikacijskih sustava
4. razvoj specifičnih rješenja na SQL, Exchange, SharePoint i drugim Microsoft platformama
5. školovanje sistem inženjera, developera i operativnih korisnika

3.ožu

Tijekom ožujka otvaramo nove grupe tečaja PC Operatera. Odaberite termine i pridružite se u razvijanju novih informatičkih znanja i vještine.

Tjekom ožujka kreću tri nove grupe PC Operatera - 5, 20 i 21. ožujka. Broj slobodnih mjesta je sve manji - detalje pratite na stranici Spin Studio!

11.velj

Od 11-13. veljače 2002 u Spin se održava tečaj za Jupiter Software Administratora. Seminar je namjenjen Jupiter Software Partnerima i onim koji to namjeravaju postati.

Jupiter Software od golog hardware-a do instalacije Jupiter Servera i Jupiter Clienta. Konfiguriranje aplikacije, pristupnih prava, troubleshooting. Priprema za implementaciju.

8.velj

Svi korisnici programa Spin Fox Plaće, koji imaju uredno podmiren support za 2001. godinu, besplatno dobivaju nadogradnju za izradu RS obrazaca i formiranje disketa za elektronsku dostavu RS obrazaca.

Prema posljednjem izvjťšu do sada je predano nťato oko 15000 RS obrazaca. U elektronskom obliku do sada je predano 1.280 obrazaca od kojih je samo 670 ispravnih. Na papirima je predano 13.650 obrazaca, odG ega je ispravo 9950. Najvťi broj problema se ů ekuje izmťu 10. i 15. veljš e kada najvťi broj tvrtki isplšuje plšu za sijť anj.

REGOS svakodnevno mijenja kontrolni program za kontrolu disketa s RS obrascima tako da smo prisiljeni neprestano prilagođavati format podataka na disketama. Zbog loše organizacije cijelog procesa ne dobivamo potpune informacije od REGOS-a o svim traženim formatima. Nažalost, kontrolni program REGOS-a ne daje bližu identifikaciju greške u formatu, već samo javlja da duljina podataka ne odgovara.

Toplo se nadamo da će REGOS stabilizirati svoje formate i programe za kontrolu i izdati jasna uputstva o njima. Molimo sve naše korisnike za razumjevanje i da svu svoju ljutnju usmjere na pravu adresu........