30.pro

PC Chip o Jupiter Software-u

Siječanjski broj uglednog hrvatskog IT magazina donosi detaljan prikaz Jupiter Software u recenziji Damira Šohara.

Pod naslovom "Peti kamenčić od sunca" autor Damir Šohar daje detaljan osvrt na tehnološku osnovicu, mogućnosti, cijena i druge pojedinosti vezane za Jupiter Software.

30.lis

Posao u Spinu za inž. i dipl. inž. elektrotehnike

U Centru za tehničku potporu otvorena su dva radna mjesta za VŠS/VSS inženjere elektrotehnike. Prednost imaju kandidati s poznavanjem Microsoft tehnologije i PC tehnologije.

U obzir dolaze i pripravnici. Pů~eljna regulirana vojna obveza. Prednost imaju kandidati s B kategorijom i vozilom. Rok za prijavu: 8.11.2002.

15.lis

Na sajmu poljoprivrede Spin demonstrira Vrhunska IT rješenja

Internet rješenja za Upravljanje stočarskom proizvodnjom, Otkup žitarica, IS Nacionalne veletržnice i TISUP Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.

Sajam poljoprivrede u Bizovcu otvorit će 17. listopada u 11.00 sati ministar Božidar Pankretić.

Pri otvaranju će posebno biti predstavljena dva informacijska sustava: Sustav nacionalne veletržnice i sustav TISUP-a kao infrastrukturni doprinos unapređenju i razvoju tržišta poljoprivrednih dobara. Spin je oba sustava razvio i implementirao kao WEB aplikacije na najsuvremenijoj Internet tehnologiji.

Istog dana u 15.00 Spin na posebnoj prezentaciji predstavlja Sustava za upravljanje stočarskom proizvodnjom i Sustava za otkup žitarica.

4.lis

Spin Studio nudi posao studentima!

Ukoliko na pitanja: da li ste student? da li znate Word, Excel, Internet, PowerPoint? Imate li umijeće prenositi znanje? da li želite nešto i zaraditi ?...odgovorite li potvrdno, pozivamo vas da se prijavite za posao u Spin Studio - Centar za informatičku edukaciju.

U planu smo povećati grupu predavača u Studiju, te ukoliko ste zainteresirani za honorarni rad, a imate želje prenositi vaše znanje drugima, kontaktirajte nas mailom na kristina@spin.hr sa vašim podacima ( kontakt telefoni, mailovi, koja ste godina, dosadašnje iskustvo...). Zajednički stvarajmo nove vrijednosti!

15.ruj

Posao u Spinu za inž. i dipl. inž. elektrotehnike

U Centru za tehničku potporu otvorena su dva radna mjesta za VŠS/VSS inženjere elektrotehnike. Prednost imaju kandidati s poznavanjem Microsoft tehnologije i PC tehnologije.

U obzir dolaze i pripravnici. Poželjna regulirana vojna obveza. Prednost imaju kandidati s B kategorijom i vozilom. Rok za prijavu: 8.11.2002.

1.ruj

Prezentacija nove verzije SPIN PLUTON baze znanja

Dana 28. rujna u 11.00 sati u vjećnici HGK Zagreb, Rooseveltov trg 2/I održat će se prezentacija nove verzije SPIN PLUTON Baze znanja. Nova verzija razvijena je Microsoft SharePoint Serveru i predstavlja iskorak u svijetu 'document and knowledge managmenta'.

U suradnji s tvrtkom Qualitas - poslovni sustavi bit će prezentirano primjenjeno rješenje PLUTON tehnologije na probleme upravljanja dokumentima u uvjetima ISO 9001:2000 norme.

29.srp

Nagrađen web site Vatrogasne zajednice

Dizajn team SPIN.hr primio je internacionalnu nagradu za web site Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Golden Web Awards. Pridružite se i Vi obitelji zadovoljnih korisnika!

18.srp

WEB otkup žitarica u Belju d.d.

Ovogodišnji otkup pšenice na Belju d.d. evidentira se novom SPIN WEB aplikacijom. Internet aplikacija omogućava unos vagarskih listova u jedninstvenu bazu na nivou Belja s neograničenog broja otkupnih mjesta. Obračuni, statistike i pregledi su ON LINE dostupni putem Internet/Intranet sustava.

Sustav omogućava ON LINE praćenje prinosa na nivou organizacije, organizacionih djelova sve do elementarne jedinice proizvodnje - table. Statistika se izračunava i za pojedine sorte i hibride. Sustav obuhvaća i evidenciju i obračun kooperanata. Pomoću ove aplikacije izvršen je i otkup raži, a na jesen će biti na isti način praćen otkup kukuruza.Hijerarhija pristupa omogućava kontrolu i praćenje procesa na 10 hijerarhijskih nivoa.

18.srp

Jupiter Software u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstava

Spin je po narudžbi Ministarstva poljoprivrede i šumarstva razvio novu programsku podršku za Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP). Aplikacija uspješno implementira vrhunske Microsoft tehnologije i originalnu Spinovu Jupiter Software tehnologiju.

TISUP aplikacija zasnovana je na Microsoft Windows 2000 i Microsoft SQL 2000 serveru. Razvijena je kao Windows aplikacija s WEB dodacima koji omogućavaju publiciranje podataka na WEB site TISUP-a. Robusna i sofisticirana aplikacija predviđena je za prikupljane informacija o kretanju svih oblika cijena poljoprivrednih proizvoda na području cijele Republike Hrvatske kroz dugi niz godina. U okviru projekta prenešeneni su do sada prikupljeni podaci od 1997. godine. Razvoj projekta je trajao 6 mjeseci i u njega je bili uključeni stručnjaci TISUP-a i razvojni stručnjaci SPIN-a. Ukupno je utrošeno 32 projektant-mjeseci rada.

14.lip

SUMMER HILL i ovoga ljeta!

od 17. lipnja započinje ljetna kompjuterska radionica - SUMMER HILL. Ukoliko je vaše dijete uzrasta između 8 i 18 godine - pridružite nam se!

11.lip

Još jedan MS certificirani developer u Spinu.......

Krešimir Kovač je novi MCSD u Spinu. Položivši sva 4 propisana ispita za ovu titulu pojačao je Spin Developer tim za još jednog rasnog developera.

I da ne zaboravimo: uz 3 sistem inženjera (MCSE), 1 data base administratora (MCDBA) i nekoliko certificiranih profesionalaca (MCP) (više ih nitko i ne broji) to je drugi certificirani developer.

20.svi

Spin se odmara u S.I.G.A.L - u (Ladimirevci)

Subota, 18. svibnja 2002. svi Spinovci, s obiteljima i prijateljima okupili su se na 3. proljetnom susretu. Stvar postaje već pomalo tradicionalna.

12. godina Spina skromno je obilježeno u prekrasnom ambijentu S.I.G.A.L - a.
U tenisu nije bilo zbiljnije konkurencije Bartu u muškoj i Jaci u ženskoj konkurenciji.
Iznenađenje su priredili dečki iz servisa u turniru u streljaštvu - toliko 8, 9 ne vidi se niti na Pampasu. Bravo Križ i Tomo.
Ove godine majstor od roštilja bio je Blaž - profesionalno i na nivou. Hvala Blaž!
Zahvaljujemo i ljubaznom domaćinu koji je cijelu stvar pratio kao dobri duh S.I.G.A.L - a i uvijek unosio neku novu sitnicu u igru.......
Vidimo se dogodine......

21.tra

Prvi Microsoft Certificirani DataBase Administrator u Spinu......

Nakon što je položio za Microsoft certificiranog developera, Dean je položio i sve postavljene ispite za Microsoft Certificiranog DataBase Administratora - MCDBA.

Osim ovih ispita ovih dana položili smo i još neke MS ispite koji nas ubrajaju u tvrtku s najvećim brojem certificiranih profesinalaca, inžinjera, developera i sales specijalista u Hrvatskoj. Uskoro očekujemo nova 2-3 MCSD (Developeri) i prve MCT - Microsoft Certificirane Trenere.

19.tra

Windays eXPedicija 2002 u Opatiji.........

Od 23. do 26. travnja u Opatiji će se okupiti cijeli Microsoft svijet. U više od 100 predavanja u nekoliko trekova, radionica i plenarnih sjednica dobit će te pregled tehnologije koji će obilježiti cijelu ovu godinu.

Spin je za Windays 2002 priredio predavanje o SharePoint Portalu i njegovoj primjeni u uvjetima ISO norme poslovanja.

7.ožu

Spin - Microsoft Certified Partner - već 6 godina!

I u 2002. godini Spin će svojim Partnerima pružati usluge kao Microsoft Certified Partner i Microsoft Autorizirani Trening Centar. To već činimo šestu godinu zaredom - od 1997.

Kao Microsoft Certified Partner svojim korisnicima pružamo:
1. najpovljnije uvjete licenciranja i legalizacije software
2. stručnu instalaciju, podešavanje i održavanje software-a
3. projektiranje složenih mrežnih i komunikacijskih sustava
4. razvoj specifičnih rješenja na SQL, Exchange, SharePoint i drugim Microsoft platformama
5. školovanje sistem inženjera, developera i operativnih korisnika

3.ožu

PC Operatera - upis u nove grupe!

Tijekom ožujka otvaramo nove grupe tečaja PC Operatera. Odaberite termine i pridružite se u razvijanju novih informatičkih znanja i vještine.

Tjekom ožujka kreću tri nove grupe PC Operatera - 5, 20 i 21. ožujka. Broj slobodnih mjesta je sve manji - detalje pratite na stranici Spin Studio!

11.velj

Postanite Jupiter Software Admininistrator

Od 11-13. veljače 2002 u Spin se održava tečaj za Jupiter Software Administratora. Seminar je namjenjen Jupiter Software Partnerima i onim koji to namjeravaju postati.

Jupiter Software od golog hardware-a do instalacije Jupiter Servera i Jupiter Clienta. Konfiguriranje aplikacije, pristupnih prava, troubleshooting. Priprema za implementaciju.

8.velj

Plaće i RS Obrazac

Svi korisnici programa Spin Fox Plaće, koji imaju uredno podmiren support za 2001. godinu, besplatno dobivaju nadogradnju za izradu RS obrazaca i formiranje disketa za elektronsku dostavu RS obrazaca.

Prema posljednjem izvjťšu do sada je predano nťato oko 15000 RS obrazaca. U elektronskom obliku do sada je predano 1.280 obrazaca od kojih je samo 670 ispravnih. Na papirima je predano 13.650 obrazaca, odG ega je ispravo 9950. Najvťi broj problema se ů ekuje izmťu 10. i 15. veljš e kada najvťi broj tvrtki isplšuje plšu za sijť anj.

REGOS svakodnevno mijenja kontrolni program za kontrolu disketa s RS obrascima tako da smo prisiljeni neprestano prilagođavati format podataka na disketama. Zbog loše organizacije cijelog procesa ne dobivamo potpune informacije od REGOS-a o svim traženim formatima. Nažalost, kontrolni program REGOS-a ne daje bližu identifikaciju greške u formatu, već samo javlja da duljina podataka ne odgovara.

Toplo se nadamo da će REGOS stabilizirati svoje formate i programe za kontrolu i izdati jasna uputstva o njima. Molimo sve naše korisnike za razumjevanje i da svu svoju ljutnju usmjere na pravu adresu........