29.sij

Novo rješenje za komunalne usluge iz Spina

Jupiter Software primjenjiv je u više različitih gospodarskih grana i djelatnosti. Među njima se nalazi i komunalno poslovanje koje je dobilo novu mobilnu aplikaciju za očitavanje brojila.

Jupiter Software primjenjiv je i u segmentu komunalnih usluga. Uz već postojeće module, naš popularno zvani 'Komunalis' je novo 'pojačanje'. Riječ je o mobilnoj aplikaciji za očitavanje brojila korisnika. Ta se aplikacija primjenjuje u terenskom očitavanju kroz unošenje podataka u mobilni uređaj. Liste očitanja se kreiraju u Jupiter Softwareu i dodjeljuju očitačima koji ih, nakon prijave u aplikaciju, vide prilagođene na svojim mobilnim uređajima.

Aplikacija omogućuje hijerarhijsko kretanje po zonama koje se sastoje od ulica, dok je dio u ulicama podijeljen na korisnike čija brojila se očitavaju. Uz naziv ulice je podatak o ukupnom broju korisnika i o trenutno očitanom broju. Odabirom korisnika, na ekranu se prikazuju ključni podaci o istom te su dostupna polja koja očitavač može popuniti, poput stanja brojila i napomena. Uz podatke koji se ručno unose, osoba koja vrši očitavanje može i uslikati stanje na terenu.

Popunjeni podaci, slike te podaci o lokaciji gdje je izvršen unos očitanja se automatski šalju u bazu podataka te su nakon uspješnog slanja odmah vidljivi u Jupiteru. Ako je u trenutku očitanja brojila mobilna mreža nedostupna, vrijednosti očitanja i ostali podaci se privremeno pohranjuju na uređaj i moguće ih je naknadno isporučiti kada mobilna mreža bude dostupna. Time naš 'Komunalis' sustav, uz već postojeće module za evidenciju potrošnje, izdavanje računa i naplatu te druge dostupne usluge, klijentima sada nudi još veću fleksibilnost u radu.

22.sij

Spin proširio suradnju s osječkim Ukopom

Potvrda dobrog posla je kada klijent želi uzeti još usluga koje nudite u sklopu svojih rješenja. Najnoviji primjer je proširenje suradnje s osječkim komunalnim poduzećem Ukop.

Od osnutka tvrtke Spin jedan od glavnih ciljeva je brinuti o zadovoljstvu klijenata. To se postiže partnerskim odnosom uz davanje pozornosti njihovim željama i potrebama. Upravo je na takvom pristupu nastao Jupiter Software koji na tom principu već 18 godina prolazi kroz evoluciju i sazrijevanje.

Zahvaljujući takvom pristupu velik broj naših klijenata kroz godine povećava opseg suradnje uvodeći nove usluge koje do tada nisu koristili. Dakako, veći broj usluga na istoj platformi ujedno štedi vrijeme i pojednostavljuje poslovne procese. Najnoviji primjer širenja suradnje dolazi iz osječkog komunalnog poduzeća Ukop koje brine o grobljima na području Grada Osijeka.

U Ukopu je do sada korišten Jupiter Software ERP te rješenje za maloprodaju pogrebne opreme, a širenjem opsega njihovog poslovanja pojavila se potreba i za uvođenjem novih usluga. Ukop je po prvi put otvorio dvije cvjećarnice, pored Centralnog i Aninog groblja, te im je bilo potrebno rješenje za POS kase. Budući da je taj segment od ranije visoko integriran s drugim uslugama u sklopu našeg programskog rješenja, implementacija je obavljena brzo i učinkovito na obostrano zadovoljstvo.

22.sij

Spinov tim se proširio...

Stalno povećavamo broj zaposlenih zbog sve većih potreba za kvalitetnom podrškom našim klijetima. S početkom 2018. stigli su i novi zaposlenici.

Prateći vijesti na našoj internetskoj stranici vjerojatno ste primijetili da gotovo stalno imamo otvorene oglase za nove zaposlenike. Rastom broja klijenata, ali i zahvaljujući sve većem broju usluga koje im nudimo, neprestano tražimo nove djelatnike koji će nam pomoći da svoj posao obavljamo što bolje, kvalitetnije i brže.

Tijekom prošle godine u nekoliko smo navrata raspisivali natječaje za popunu slobodnih, odnosno novih radnih mjesta, a posljednja skupina kandidata odabrana je na samom izmaku 2017. Riječ je o petero novih djelatnika koji su formalno počeli raditi s prvim radnim danom u novoj kalendarskoj godini. Riječ je o petero novih konzultanata koji već sada postaju dio našeg uigranog tima.

U boljoj prilagodbi zasigurno je, uz testiranje i probni rad, doprinijelo i to što su nam se novi djelatnici i prije nego su formalno postali zaposlenici već pridružili na novogodišnjoj zabavi održanoj posljednjeg radnog dana u 2017. Tu, dakako, nije kraj novom zapošljavanju jer bi nam se u ožujku trebao priključiti još jedan programer, a tijekom godine će se zasigurno ukazati potreba za još novih kolegica i kolega.

2.sij

Sretna Nova 2018!

Iza nas smo ostavili godinu punu izazova, ali i velikih novosti u našem poslovanju. 2018. bit će još zanimljivija, ponovno uz puno noviteta.

Za početak svima želimo puno zdravlja sreće i uspjeha u novoj, 2018. godini. Vjerujemo da ste se dobro zabavili i barem malo odmorili tijekom proteklih blagdana jer novi nas izazovi već nestrpljivo čekaju. Znamo koliko je 2017. bila izazovna u gospodarskom smislu i mnoge je zasigurno izmorila. Unatoč brojnim izazovima, Spin je napravio velik posao i nastavili smo širiti ponudu usluga za naše klijente.

Velik broj novih i prerađenih modula za Jupiter Software te sve veći broj mobilnih aplikacija, koje našim klijentima olakšavaju poslovanje, obilježili su posao koji smo obavili u proteklih 365 dana. Osim toga, zaposlili smo još novih, mladih stručnjaka, ali smo se i pozdravili s nekima koji su otišli u zasluženu mirovinu. Dakako, uz dugogodišnje partnere, koji svoje zadovoljstvo potvrđuju kroz vjernost našim rješenjima, u 2017. stekli smo još nekoliko novih klijenata.

I 2018. će pred nas, kao i pred sve gospodarske subjekte u Hrvatskoj, staviti nove izazove. Jedna od prvih stvari o kojima brinemo, uz redovito održavanje i nadograđivanje sustava, jest činjenica da je došlo vrijeme za obnovu većeg broja certifikata za fiskalizaciju. Osim toga, pripremamo velike novitete u sferi mobilnih rješenja, a nećemo zanemariti ni unapređenje postojećih dijelova sustava Jupiter Softwarea. Također nastavljamo s novim zapošljavanjem kako bismo mogli u realnim rokovima odgovoriti na sve vaše zahtjeve i potrebe. Već sada vidimo mnoge izazove koji su pred nama u netom započetoj godini, a potrudit ćemo se sve rješavati i unapređivati kao i do sada – uz dobru suradnju sa svima vama.

2.sij

Veseli ispraćaj 2017. godine!

Po ustaljenom običaju, prosinac smo iskoristili za dosta druženja i zabave. Posebno su se obradovali mališani Spinovih djelatnika, a nismo zaboravili niti sve one koji cijele godine vrijedno rade.

Već je običaj da se u prosincu nešto više družimo u opuštenoj atmosferi pa smo to učinili i na kraju prošle godine. Tako smo i ovaj put priredili zabavu za djecu naših djelatnika uz podjelu poklona, kao i redoviti novogodišnji domjenak.

Djelatnici Spina imaju čak 42 djece, a mališana, dakle onih do 10 godina starosti, među njima je 32. Zabava je održana u igraonici Moltonko gdje su klinci uživali uz predstavu "Lijin Božić" te Djeda Mraza i podjelu poklona.

Posljednji radni dan u godini radili smo kraće kako bismo se svi družili uz tradicionalni novogodišnji domjenak. Ove godine, on je upriličen u restoranu "Crna Svinja" u Čepinu. Uz odličnu hranu te glazbu i pjesmu Cosmo banda, pridružili su nam se i novi djelatnici koji su službeno počeli raditi s prvim radnim danom 2018.

Dio atmosfere obilježen je slikom